ELLENFÉL-LES

Masszív Debrecen érkezik hozzánk

A címvédőnél a francia bajnokságból pótolták Varga Józsefet, ráadásul megtartottak egy másik franciát, Adamo Coulibalyt.

A Debrecen az előző évekkel ellentétben idén nem utazott el külföldi edzőtáborba, büdzsét kímélő megoldásként otthon igyekezett megoldani a felkészülést a tavaszi szezonra. Fontos hír a címvédő háza táján, hogy az elmúlt napokban befejeződött a Nagyerdei Stadion bontási fázisa, és elkezdődött az új Loki-katlan építése, amely várhatóan 2014 tavaszára készül el.

Az átigazolási szezonban hatan távoztak eddig a debreceniektől, de a legnagyobb érvágás kétségkívül az, hogy elveszítették legragyogóbb ékkövüket, Varga Józsefet, aki a német Greuther Fürth együtteséhez igazolt. Érdemes még megemlíteni a távozók közül a stabil kezdőből az ősszel már kiszorult Yannickot, aki visszatért a Kecskeméthez. Varga helyét a középpályán a Metz csapatától érkezett francia Mamadou Wagué próbálja betölteni. A tavalyi gólkirály, az idei bajnokságban is már 11 találatnál járó francia Adamo Coulibaly maradt a klubnál, ezt a Loki szurkolói teljes megelégedettséggel fogadták.

A Debrecen idei első tétmérkőzéseit az NB III-as Létavértes ellen vívta, a kiscsapatot 10-0-s összesítéssel gázolta el a Magyar Kupában, ebből a párharcból nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket szerdai ellenfelünk formájáról.

A hajdúságiak felkészülési meccsei vegyes eredményekkel zárultak: a Szabadkát előbb 2-1-re győzték le, majd 3-2-re kikaptak tőlük, a szlovák első ligás Kassától azonban nem szenvedtek vereséget, a két találkozó végeredménye 2-0 és 2-2 lett. Szombaton két felkészülési mérkőzéssel melegítettek: Pallagon, a Debreceni Labdarúgó Akadémia füves centerpályáján előbb a Nyíregyházát győzte le a keret második fele, majd jött az UTA Arad felett aratott 2-1-es siker. A debreceniek az Arad ellen a következő összeállításban léptek fel: Verpecz – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Ramos, Czvitkovics, Szakály – Rezes, Coulibaly. Csereként Shedi, Gál, Burics és Sidibe állt be. Akár az is elképzelhető, hogy nagyjából hasonló kezdő tizenegyre számíthatunk szerdán Sóstón is. Nehéz kiemelni, hogy kikre kell majd figyelnünk, annyi a jó játékos a masszív csapatot alkotó vendégeknél. Mészáros, Szakály, Czvitkovics válogatott, Korhut, Rezes és Bódi is inkább már a jelen, mint a jövő embere, Simac a Bundesligában edződött, és akkor még nem beszéltünk a támadókról, Coulibalyról vagy a visszatért Ibrahime Sidibéről... Friss hír, hogy Selim Bouadla és Lucas Marcolini sérülése miatt kénytelen kihagyni az összecsapást, míg Pölöskey Péter és Kulcsár Tamás a Loki legutóbbi Ligakupa-meccsén kapott piros lapot, így eltiltását tölti ellenünk.

Legutóbbi két találkozásunk a Lokival nekünk hozott sikerélményt: tavaly júliusban a Szuperkupa döntőjét 11-es játékidőt követően 11-esekkel nyertük, míg az október végi bajnokin parádés játékkal 3-1-re győztünk. A Debrecennel mindig kiélezett partikat, nagy rangadókat vívtunk, ezúttal is erre lehet számítani!

A szerdán 16.45-kor kezdődő találkozó megtekintése ingyenes, szurkoljon Ön is a csapatnak a helyszínen!

Author: Gyurina Zsolt

Photo: vidi.hu/Kupeczik Krisztián

More news