TUDÓSÍTÁS

Kupavisszavágó két felvonásban - továbbjutással

Küzdelmes mérkőzésen, Májer találata döntött.

Mindkét csapat nagy igyekezettel készült a megismételt visszavágóra, a franciák és a Videoton játékosai is már jóval egy órával a találkozó előtt az öltözőbe vonultak.

A Videoton rohamozott és gyors egymásutánban három szögletet végezhetett el, a francia védők azonban tisztáztak. Ebben a negyedórában Májer, majd Szabó veszélyeztetett. A 16. pereben Szabó és Fernandez összefejeltek, mindketten ápolásra szorultak. Szabó sérülése látszott komolyabbnak, mint a francia játékosé. A 18. percben Szusics tört kapura, felvágták, a 17 méteres szabadrúgást Lemoult a sorfalba rúgta. A 27. percben Májer tört kapura, túljutott védőjén, lövését azonban hárította Moutier. Változatos volt a mérkőzés, a 30. percben Burcsa futtából lőtt, de a jobb sarokra tartó labdát Moutier kiütötte. Nem sokkal utána egy kapu előtti kavarodás végén Szabó labdája okozott gondot a kapusnak. A 36. percben Bathenay átadását Szusics futtából, 15 méterről a felső lécre küldte. A 40. percben Csongrádi ment el, már az 5-ösön járt, amikor Fernandez hátulról felvágta. A játékvezető 11-es helyett szögletet ítélt. A hajrában Wittmann veszélyeztetett, majd a 44. percben Havet kapott sárga lapot, mert felvágta Palkovicsot.

Szünet után is a Videoton irányította a játékot és az 54. percben megszerezte a vezetést. Májer futott el a bal oldalon, Burcsa jó indításával. Amikori átlépte a 16-ost, Moutier kijött a kapujából, a szélső megcélozta a jobb sarkot, a kapus bele tudott nyúlni a labdába, Májer ismét megszerezte azt, és 8 méterről az üres kapu közepébe gurított (1-0).

Az 55. percben Fernandez sárga lapot kapott reklamálásért. A másik oldalon Bathenay 20 méteres szabadrúgását hárította Disztl. Nem sokkal utána Fernandez megsérült, és három percig ápolták. A 65. percben a kitűnően játszó, sokat mozgó Májer adott jó labdát Gömörinek, aki 10 méterről megcélozta a bal sarkot, a kapus azonban kiütötte a labdát. Három percre rá ismét az apró termetű csatár volt a főszereplő, futtából, a jobbösszekötő helyéről a kinttartózkodó kapus mellett ugyan elrúgta a labdát, de az a jobb sarok mellett kigurult. Utána Szabó lövése suhant el a bal sarok mellett. A 80. percben Szabó lövését ütötte ki a vendégek kapusa. Burcsa rácsapott a labdára, lövésébe ismét bele tudott ütni Moutier. Nem sokkal később ismét sakk-matt helyzetbe került a vendégek védelme, egyszerre négy Videoton-csatár indult meg a labdával, de végül Gömöri túlkombinálta az akciót, s a visszafutó védők felszabadítottak. A 84. percben Szusics 10 méterről, kapásból fölé lőtt. Az utolsó percekben is a Videoton támadott, de az eredmény már nem változott.

A megismételt mérkőzésen is nyert a Videoton, és 5-2-es összesítésben jutott tovább az UEFA-Kupában.

Author: Wéninger Ákos

Photo: Kelemen József

More news