VÁRFÜRDŐ-GYULAI TERMÁL FC - VIDEOTON FC II 4-2 (1-0)

Kilenc veretlen bajnoki után kapott ki ismét a Vidi II

A kontrákra berendezkedő gyulaiak játékának nem találtuk az ellenszerét, tavaly október után szenvedett ismét vereséget második csapatunk.

Ősszel a két csapat székesfehérvári bajnokiját a Gyula nyerte 2-0-ra. A terv az volt, hogy ezért a vereségért szombaton kora délután visszavágnak a fehérvári fiatalok, akik legutóbb még tavaly októberben a REAC otthonában szenvedtek vereséget, azóta hat győzelem mellett három döntetlent szereztek a bajnokságban.

A hazaiak az első perctől kezdve védekezésre rendezkedtek be, amivel mi nem igazán tudtunk mit kezdeni. A labdabirtoklási fölényünk nagy volt, de a hazai térfél közepén nem nagyon tudtunk túljutni. A vendéglátók gyors kontrákkal igyekeztek zavart okozni, és az egyik ilyen támadásuk végén szögletrúgást végezhettek el, ami után a labda Pászka elé került, ő pedig a bal alsóba vágta 14 méterről a játékszert (1-0). Az első játékrészben több említésre méltó esemény nem is történt.

A szünetben Bíró Imre vezetőedző kettőt is cserélt, igaz az egyik csere sérülés miatt történt, Dobsa kapott egy rúgást a térde alá, ami miatt nem tudta folytatni a játékot. Ebben a félidőben a szél bennünket támogatott, azonban nem sikerült ezt kihasználnunk, sőt egy perc alatt két gólt is kaptunk, előbb Laurinyecz mattolta Gábor Pétert (2-0), majd Okos fejelt 15 méterről védhetetlenül a bal felsőbe (3-0). Háromgólos hátrányban kezdtünk el jól focizni, előbb Géresi beadását az 53. percben közelről még kapu fölé lőtte Havasi, de három perccel később, szintén Géresi beadását már gólra váltotta támadónk (3-1). Zsinórban harmadik mérkőzésén volt eredményes Havasi Dániel, aki immár 9 találatnál jár a bajnokságban. Tíz perccel később egy nagyon szép támadás végén, Géresi lőtt a hazai kapuba (3-2). Ekkor a játék képe alapján úgy tűnt, hogy nem csak az egyenlítés került elérhető közelségbe, de akár meg is lehet fordítani még a meccset. Becsülettel támadtunk is, azonban ahogy az ilyenkor lenni szokott, hátul fellazult a védelmünk, amit végül a 82. percben ki is használt a Gyula, eldöntve ezzel a meccset.

A Vidi II legközelebb jövő héten szombaton, hazai pályán fogadja a Szentlőrinc együttesét.

 

Bíró Imre:

"Csalódott vagyok a mutatott játék és az eredmény miatt is, azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy fiatal csapatom kilenc veretlenül megvívott bajnoki után kapott ki ismét."

 

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news