"Gyurcsó és Szolnoki a Puskás Akadémia első fecskéi"

Még sok kiváló játékos követheti őket a Puskás Akadémiáról klubunk két szakembere, Kovács Feri bácsi és Hartyáni Gábor szerint

Szolnoki kezdőként, Gyurcsó pedig csereként lépett pályára csapatunk első idei tétmérkőzésén. Szoszo remekül átta el a rábízott védekező feladatot, míg Gyurcsó a 92. percben egy remek elfutást követően parádés gólpasszt adott Nikolicsnak.

- Nagyon örülök annak, hogy a Puskás Akadémiáról olyan tehetséges labdarúgók kerülnek ki, akik a Videoton FC első csapatában is képesek helytállni, gondolok itt elsősorban Szolnokira és Gyurcsóra. Nagyon reménykedem abban, hogy itt nem áll meg a fejlődésük, és később akár még a felnőtt válogatottban is bizonyíthatnak. Mindkét játékos meggyőző teljesítményt nyújtott a DVTK elleni Ligakupa-meccsen. Az, hogy Szolnoki a védelem jobb- és baloldalán is bevethető, sőt a középpályán is, nagyon magas játékintelligenciát igényel, mellyel rendelkezik is. Nyilván a későbbiekben megtalálják számára azt a posztot, ahol a legjobban tudja kamatoztatni a tehetségét. Biztos vagyok benne, hogy hosszú évekig a Vidi egyik nagy értéke lesz Szoszo.

nyilatkozta honlapunknak Kovács Ferenc, klubunk tiszteletbeli elnöke.

Természetesen megkérdeztük Hartyáni Gábort is, mi a véleménye a két labdarúgóról, hiszen tavaly még mindketten az ő csapatában szerepeltek hétről hétre.

- Gyurcsó már az előző szezonban is NB I-es szinten játszott, nagy érdemei voltak abban, hogy végül a harmadik helyen végeztünk a bajnokságban. Gyorsasága mellett fontos megemlíteni remek rúgótechnikáját és azt az éles látását, amivel a futballpályán rendelkezik. Szolnoki egy több poszton is bevethető, nagyon hasznos játékos. Biztos vagyok benne, hogy mindkét labdarúgó hosszú évekig segítheti a Vidit, sőt még igazi közönségkedvencekké is válhatnak. Reményeim szerint még nagyon sok hasonló kvalitású játékos követheti őket a későbbiekben a Puskás Akadémiáról.

Author: Wéninger Ákos

More news