UTÁNPÓTLÁS

Győzelemmel zárta a szezont NB II-es női csapatunk

A felnőtt nők mellett az U18-as lány és az U15-ös fiú csapatunk is négyet lőtt ellenfelének a hétvégén.

Versenyző fiú korosztályaink mindegyike a DVTK ellen lépett pályára a hétvégén. U19-es csapatunk Monori Norbert duplájával 2-0-ra nyert, és két fordulóval a szezon vége előtt továbbra is a tabella ötödik helyét foglalja el.

Vereséget szenvedtek U17-eseink a diósgyőriek ellen. Bár Horváth Bálint révén a 63. percben előnyhöz jutottak, 6 perc múlva egyenlítettek a vendégek, majd a lefújás ellőtt nem sokkal a győztes találatot is megszerezték. A vereség ellenére két mérkőzéssel a 2016-17-es szezon befejezése előtt 17 éveseink továbbra is vezetik a tabellát, bár a második Grosics Akadémia előtt már csak 1 pont az előnyük.

U16-os csapatunknak sem sikerült pontot szereznie a hétvégén, 2-0-ra kaptak ki a piros-fehérektől.

Gólzáporos, 4-1-es győzelmet aratott U15-ös csapatunk a hétvégén, Urbán Krisztián triplázott és Vida Dorián is betalált a DVTK kapujába. „A tavaszi szezon rangadóját játszottuk az ötödik helyért. Hátrányba kerültünk egy elkerülhető pontrúgás után, de a félidő közepe felé átvettük a játék irányítását, és sikerült is az egyenlítés. A második játékrészben már végig az történt a pályán, amit elterveztünk, szép gólokkal megfordítottuk a rangadót. Gratulálok a csapatnak a tartásához!” – összegzett Vajda Gusztáv, az U15-ös csapat vezetőedzője.

Az U14-esek két mérkőzést is játszottak a héten, először hét közben a PMFC ellen Fiáth Bence góljával 1-0-s győzelmet arattak. „A kiegyenlített első félidőt követően a második játékrészben egyértelműen fölényben játszottunk és szép támadásokat vezettünk. Küzdelmes mérkőzésen, nagy akarással és helyenként kimondottan jó játékkal megérdemelt győzelmet arattunk” – mondta a találkozót követően Bozai Attila, az U14-es csapat vezetőedzője. Szombaton 4-1-es vereséget szenvedtek a 14 évesek, a DVTK elleni gólt Bozai Bence szerezte.

Győzelemmel fejezte be a 2016-17-es szezont NB II-es női csapatunk. A Paksi Atomerőmű SE vendégeként 4-2-re nyertek, Szabó Bernadett duplázott, Romanóczki Kármen és Békefi Enikő pedig 1-1 találattal járult hozzá a sikerhez. Felnőtt női csapatunk a szezont a 8. helyen zárta. „Sajnos gyengébben sikerült a tavasz, mint ahogy terveztük. Nem a lányok játéka romlott, hanem az eredmény tekintetében voltunk kevésbé sikeresek, hiszen azokat a mérkőzéseket, amelyeket ősszel 1-2 góllal hoztuk, tavasszal rendre elvesztettük, apró nüanszok hiányoztak a győzelemhez. Márpedig ezek a találkozók, mondhatnám tétmérkőzések voltak azok, amelyek megnyerése a tervezett 5-6. helyhez szükséges lett volna. Nyáron 4 lány sorsa lesz kérdéses, ők főiskolára, egyetemre mennek, és még nem tudjuk, hogy jövőre is velünk tudnak-e maradni. A cél, hogy együtt tartsuk a csapatot, és a tehetséges fiataljainkat folyamatosan be tudjuk építeni" – értékelt Csrepka Tamás, az NB II-es nők edzője.

Az U18-as lányok a PMFC-HR Rent ellen arattak újabb győzelmet. A 4-1-re megnyert mérkőzésen Trampler Kinga 3, Császár Zsófia pedig 1 gólt lőtt. Három fordulóval a vége előtt Csrepka Tamás tanítványai továbbra is magabiztosan, 5 pont előnnyel vezetik a tabellát.

Author: Papp Brigitta

Photo: vidi.hu

More news