TUDÓSÍTÁS

Győzelem a megerősített Paks II ellen

A Puskás Akadémia FC Zsolnai Róbert duplájával magabiztosan nyert a többek között Lázok Jánost és Sifter Tamást is soraiban tudó zöld-fehér gárda ellen.

NB II Nyugati csoport, 19. forduló, Paks

Paks II - Puskás Akadémia FC 0-2 (0-1)

Paks II: Csernyánszki - Pap Milán, Berkó, Laták, Czinger, Sifter, Pintér (Kesztyűs 66'), Heffler (Blatt 46'), Lázok, Pap Roland (Rab 80'), Feil

Puskás Akadémia FC: Somodi - Fabio (Nagy 82'), Vaszicsku, Papucsek, Margitics - Nagy D., Tóth B., Polonkai, Luque (Gajdos 73') - Baracskai (Kleinheisler 54'), Zsolnai

Gólszerző: Zsolnai (34', 81')

Sárga lap: Laták (68'), illetve Nagy D. (59')

Piros lap: Berkó (80')

Az időjárási körülmények miatt elhalasztott 18. forduló után a 19. játéknapon Pakson vendégszerepelt Benczés Miklós csapata. A zöld-fehér együttes csak a 15. volt a táblázaton a találkozót megelőzően, a Puskás Akadémia FC viszont veretlenül, hét pont előnnyel vezette az NB II Nyugati csoportját.

Az eddig meglehetősen gyengén teljesítő hazaiak kezdőjében ezúttal több rutinos NB I-es játékos is helyet kapott, hiszen Csernyánszki védte a kaput, de ott volt a pályán Heffler, Sifter és az Újpest ellen három hete négy gólt szerző Lázok János is.

A felcsúti gárda a mérkőzés elejétől kezdve kézben tartotta a találkozót, magabiztosan és jól játszottak, ellenfelüknél több helyzetet alakítottak ki. A 34. percben a hazai védők bizonytalanságát használta ki Zsolnai Róbert, aki egy megszerzett labdával megindult a kapu felé és 8 méterről a hálóba csavart.

A szünet után szinte semmit nem változott a játék képe, a Puskás Akadémia FC eddigi legjobb tavaszi játékát nyújtotta. Annak ellenére, hogy csak a 81. percben biztosította be a győzelmet Zsolnai, addig sem forgott veszélyben a győzelem.

A Paks II ezzel maradt az utolsó előtti helyen, de ami számunkra sokkal fontosabb, a Puskás Akadémia FC továbbra is 7 ponttal vezet a második Kozármisleny és immár 10 ponttal a harmadik Ajka előtt (előbbi nyert, utóbbi kikapott szombat délután). Jövő hét szombaton hazai pályán a Győri ETO II lesz az ellenfél.

Benczés Miklós: "A téli szünet óta most játszottunk a legjobban, külön öröm, hogy egy megerősített Paks ellen tettük ezt. A pálya talaja nem volt a legjobb, ennek ellenére végig magabiztosan és jól játszottunk, megérdemelten nyertünk, elégedett lehetek a játékosokkal.


Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news