VÁLOGATOTT

Fiola Attila és Pátkai Máté is pályára lépett a magyar válogatott márciusi mérkőzésein

Hátvédünk és középpályásunk mindkét találkozón szerepet kapott.

Március 23-án és 27-én lejátszotta első két 2018-as mérkőzését a magyar válogatott. A mieink előbb Kazahsztánnal, majd Skócia legjobbjaival találkoztak a Groupama Arénában. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a keretben három Vidi-játékos, Fiola Attila, Pátkai Máté és Kovácsik Ádám kapott helyet.

Magyarország - Kazahsztán

Az első összecsapáson a magyar kezdő a Gulácsi - Bese, Otigba, Fiola, Botka - Dzsudzsák, Kleinheisler, Elek, Ugrai - Nikolics, Szalai tizenegy volt. A kazahok az első 10 percben kétgólos előnyhöz jutottak Murtazaev és Zainutdinov révén, Szalai azonban a 21. percben szépíteni tudott. Az első játékrész lefújása előtt Seidakhmet ismét növelte a vendégelőnyt.

A második félidőben Lovrencsics, Hangya, Németh K., Pintér, Böde és Pátkai is szerepet kapott, középpályásunk a 73. minutumban egykori játékosunkat, Kleinheisler Lászlót váltotta. A 68. percben Németh révén szépítettünk, de az egyenlítés nem sikerült, így 2-3-mal ért véget az összecsapás.

Magyarország - Skócia

Kedden a skótok vendégeskedtek Magyarországon, ezen az összecsapáson Georges Leekens szövetségi kapitány az alábbi kezdőt küldte pályára: Gulácsi - Lovrencsics, Fiola, Otigba, Guzmics, Hangya - Varga R., Kleinheisler, Pintér Á., Dzsudzsák - Szalai.

Az első félidő küzdelmesen alakult, a 40. percben némileg váratlanul tizenegyeshez jutottak a vendégek, ám Gulácsi hárította a büntetőt, így 0-0-val vonultak szünetre a csapatok. A második játékrész folyamán Szabó J., Elek, Németh K., Böde és Pátkai kapott még lehetőséget, a Vidi labdarúgója ismételten Kleinheislert váltotta, ezúttal a 67. percben. A meccs a 48. percben dőlt el, amikor egy beadást Phillips váltott gólra, így 1-0-ra győzött Skócia.

Vidi-labdarúgóként Fiola Attila 6. és 7., Pátkai Máté 7. és 8. mérkőzését játszotta nemzeti színekben, ezzel légiósainkat is beleértve előbbi a 19., utóbbi a 17. legtöbb válogatottsággal büszkélkedhet klubtörténelmünk folyamán. Kovácsik Ádám mindkét mérkőzésen a kispadon ült, de ezúttal nem kapott lehetőséget.

Author: Guber Péter

Photo: vidi.hu

More news