INTERJÚ

Elek Bence: "Hiszünk magunkban, hogy bárkit legyőzhetünk"

Második csapatunk támadója a hétvégén győztes csodagólt szerzett a Szeged ellen, de nem csak ez, hanem a múlt, a jelen és a jövő is szóba került a vele készített interjúnkban.

- Tavasszal eddig hat bajnokit játszottatok, és mind a hatot megnyertétek. Számítottál ilyen szezonkezdetre?

Megmondom őszintén, igen. Már a téli felkészülési mérkőzéseken is érződött, hogy sokkal egységesebbek, jobbak vagyunk, mint ősszel. Ez egyrészt köszönhető a télen érkezett játékosoknak, akik minőségi erősítést jelentettek, másrészt úgy érzem, mostanra szoktunk össze teljesen. Ráadásul minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy nyernünk kell. A meccsek előtt, a taktikai értekezletet minden alkalommal úgy kezdi a vezetőedzőnk, hogy "meg kell nyernünk ezt a mérkőzést"! Ő is hisz bennünk, és mi is hiszünk magunkban, hogy képesek vagyunk rá.

- Melyik volt szerinted a legnehezebb mérkőzésetek tavasszal?

Mindenképp a legutóbbi, Szeged elleni rangadó. A bajnokság egyik legjobb csapata látogatott hozzánk, akik jövőre az NB II-be szeretnének feljutni. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, de a második 45 percben nagyon beszorítottak minket a kapunk elé, szerencsére remekül működött a védelmünk.

- Érdekes, hogy ezt a meccset említetted, és nem a Maglód elleni idegenbeli találkozót, ahol 2-0-ra is vezettetek, majd a 82. percben kiegyenlített a hazai csapat, végül a 88. percben szereztétek a győztes gólt. Ennyire biztos volt azon a mérkőzésen belülről, hogy nyerni fogtok?

Azon a meccsen csereként léptem pályára, de még 2-2-nél sem éreztem úgy, hogy nem mi fogunk nyerni. Végig hittem a győzelmünkben, és szerencsére a csapat többi tagja is. Annál sokkal nehezebb volt a Szeged elleni rangadót megnyerni, pedig az is igaz, hogy a 82. percben, ha kiegyenlít az ellenfél, főleg 0-2-ről, akkor ők kerülnek lélektani előnybe, de mondom, egy percig nem féltem amiatt, hogy ne mi nyernénk.

- Említetted, hogy érkeztek télen új játékosok, akikkel tovább erősödtetek. Az ő beépülésük zökkenőmentes volt a csapatba?

Teljes mértékben, hiszen szinte mindegyikükkel együtt fociztunk hosszú évekig a Puskás Akadémián. Baracskai, Barcsay, és Molnár is régi ismerőseink, és nem mellékesen, nagyszerű labdarúgók. Egyedül Ács Ádám volt teljesen új játékos, de az ő beilleszkedése is szinte egyik napról a másikra történt meg, és ő is komoly erősítést jelentett a csapat számára.

- Tavasszal a második gólodat szerezted, összesen pedig már négy találatnál jársz a bajnokságban, és mindegyik gólod nagyon fontos volt, hiszen ősszel mindkét alkalommal egy-egy pontot jelentett a gólod, míg tavasszal kétszer szereztél győztes találatot. A Szeged elleni gólod gyönyörű volt, adhat ez egy csatár számára plusz lökést?

Valóban sikerült fontos gólokat szereznem, ennek örülök. Igen, úgy érzem, adhat egyfajta lökést számomra, még akkor is, ha minden gól ugyanannyit ér. Azonban az, hogy egy ilyen fontos meccsen, egy ilyen jó csapat ellen sikerült egy tényleg szép gólt szereznem, mindenképp növelheti az önbizalmamat.

- Tudatos megoldás volt az, hogy háttal a kapunak, körülbelül 13 méterről, ollózó mozdulattal juttattad kapuba a labdát?

Igen, próbáltam ebből a helyzetből kihozni a legtöbbet, próbáltam gólt szerezni, és ebben a szituációban ez az egy megoldás maradt számomra. Nagyon örülök, hogy sikerült jól eltalálnom a labdát, ami végül a vendégek kapujában kötött ki. A meccs előtt, és a meccs közben is éreztem, hogy egy gól dönthet, hiszen két masszív csapat játszott egymással. Szerencsére ezt mi szereztük, de ugyanilyen fontos volt az is, hogy a védelmünk végig nagyon jól szűrte meg a szegediek támadásait.

- Ha már szóba jött a védelem, nem csak ezen a meccsen, de korábban is megfigyelhető volt, hogy csatár létedre nagyon sokat segítesz be a védekezésbe is.

Ez számomra mindig is természetes dolog, hiszen minden szögletnél, bedobásnál vagy szabadrúgásnál hátra kell mennem a magasságom miatt, kifejelni a labdát. Emellett én az a típusú játékos vagyok, aki, ha kell, akkor 90 percen keresztül végigbrusztolja a meccset, ha kell, becsúszik, ha pedig arra van szükség, akkor védekezik. Most a Szeged ellen főleg védekeznünk kellett, így én is több időt töltöttem a mi térfelünkön, mint az ellenfél kapuja előtt, nincs ezzel semmi probléma.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news