TUDÓSÍTÁS

Egy pontot szereztünk Kecskeméten - őszi első a Vidi

Több helyzetet is kidolgoztunk a KTE otthonában, betalálni azonban nem sikerült. Az eddigi 14 forduló alatt megszerzett 37 ponttal biztos, hogy a táblázat éléről fordulunk.

A 14. forduló szombati játéknapjának első meccsét játszottuk Kecskeméten. Bekő Balázs csapata az elmúlt kilenc bajnokin csak egyszer szenvedett vereséget, nem ígérkezett tehát könnyűnek az összecsapás.

A 3. percben Álvarez passzolt Szolnokihoz, aki egy csel után ballal lőtt 17 méterről, mellé ment a próbálkozás. Az elejétől kezdve mi kezdeményeztünk többet, de a Kecskemét kontráiban benne volt a veszély. A 10. percben Gyurcsó szabadrúgása a sorfalról pattant fölé, majd szélsőnk kapáslövésébe állt bele egy védő. Egy perccel később megint Gyurcsó volt a főszereplő, a Nikolicstól kapott labdát közelről a rövidbe akarta lőni, Tujvel védett. Bebetot többször is jól állította meg Chakla a kapunk előtt, majd a 28. percben jött a hazaiak első nagy helyzete, Bebeto lapos beadásáról centikkel maradt le középen Balázs. A 29. percben Gyurcsó szöglete után Álvarez elé került a labda, aki 17 méterről, bal külsővel a jobb felső mellé bombázott. A 38. percben Karan fejelt fölé egy beadást, a 40-ben Simon lövését blokkolták. A szünet előtt Kovács gyönyörűen szlalomozott át a védőkön, Juhászhoz passzolt, akinek közeli lövésébe beleálltak.

Szünetben egyik csapat sem cserélt. Rögtön a félidő elején több helyzetet kialakítottunk: előbb Nikolics labdájáról Álvarez alig maradt le, majd Kovács és Nikolics remek összjátéka után utóbbi került helyzetbe, de nem találta el jól a labdát. Végül Álvarez cselezte magát lövésig, a tizenhatosról próbálkozott, de belelépett egy védő. Az 52. percben Laczkó beívelése után Balázs lőtt kapásból 12 méterről, Calatayud védett. Az 59. percben Gyurcsó szögletét Chakla csúsztatta meg, Juhász is hozzáért, Tujvelről kijött a labda. 6 perccel később egy jobbról érkező beadást Juhász fejelt középre a hosszúról, Tujvel megfogta a labdát mielőtt az Nikolicshoz ért volna. A 70. percben Savic szöglete után mi kontrázhattunk, Juhász ívelt a hosszúra jobbról, Stopira kapásból lőtt, egy védő blokkolt. A 74. percben megfogyatkoztak a lilák. Patvaros Simonnal ütközött, amiért sárgát kapott, majd megrúgta Kleinheislert, amiért pirosat. A 79. percben előbb Kleinheisler lövése pattant fölé egy védőről, majd Trebotic bombázott mellé 24 méterről. A végére teljesen beszorítottuk a Kecskemétet, Kleinheisler lábbal és fejjel is veszélyeztetett, Juhász szabadrúgásból próbált betalálni, de nem sikerült. A ráadásban Stopira balról érkező beadása szállt a hosszúra, Trebotic kapura lőtt, Gyagya óriásit mentett a gólvonalról.

Nem esett tehát gól a mérkőzésen, egy pontot szereztünk a Széktói Stadionban. Így is őszi bajnok lett azonban csapatunk, a 15. forduló előtt 37 pontunk van, ami minden idők legjobb őszi szezonja a klub történetében. A következő héten bajnoki szünet lesz, hiszen a válogatott Finnországot fogadja Eb-selejtezőn november 14-én, majd barátságos meccsen Oroszországot november 18-án. A keretben öt Vidi-játékos is ott lesz! A Ligakupa kedden folytatódik, a Vasashoz látogatunk.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news