Döntetlen a bajnoki címvédő ellen

Hadzic korán megszerezte a vezetést, de a félidő vége előtt Holender egyenlíteni tudott, a második játékrészben pedig már nem született újabb gól.

Az OTP Bank Liga NB I 10. fordulójában szombat este csapatunk a bajnoki címvédő Bp. Honvédot látta vendégül Felcsúton a Pancho Arénában. Danko Lazovicsra és Loic Negora eltiltás miatt nem számíthatott Marko Nikolics vezetődző, mindkét játékost a legutóbbi, Vasas elleni találkozón állították ki.

Nagyon jól kezdtük a Honvéd elleni meccset, már a 3. percben megszereztük a vezetést. Henty vezette a bal szélről befelé a labdát, amit estében még tovább tudott passzolni Hadzicnak, középpályásuk pedig 17 méterről szép gólt lőtt (1-0).

Tíz perccel később Henty futotta le a Honvéd védőit, majd az ötös széléről középre adott, Holender a gólvonal előtt hatalmasat mentett. Az első félidő közepén Henty iramodott meg a jobb szélen, majd Scsepovicsnak adott remek labdát, szerb támadónk néhány méterről a bal kapufára tekerte a játékszert - hatalmas helyzet maradt ki!

A 28. percben Lanzafame tekert egy szabadrúgást Kovácsik kezei közé, majd pár perccel később a túloldalon Henty próbálkozását hárította Gróf. A 40. percben egy kis-szögletet követően Holenderhez került a labda, aki 18 méterről kapura lőtt, a játékszer pedig Fiola sarkán irányt változtatott, és védhetetlenül vágódott a kapunk jobb sarkába (1-1).

A második félidőt a vendégek kezdték aktívabban, a 47. percben Banó-Szabó lövését védte Kovácsik, majd nem sokkal később Gazdag beadása találta meg a Fiola szorításában érkező Eppelt, mindketten elestek, a játékvezető pedig továbbot intett, akár csak öt perccel később a túloldalon, ahol Kovács tűnt el Latifu mellett a földön. A két jelenet között Nagy G. találta el az oldalhálót 12 méterről.

Az 57. percben Suljic tekert ragyogóan a Honvéd kapuja elé, Stopira 10 méterről pedig csak centikkel fejelt kapu mellé. A 61. percben a csereként pályára lépő Szolnoki mentett hatalmasat Eppel elől a gólvonalunknál. Mindkét csapat nagy erőket mozgósított a győztes találat megszerzéséért, de emellett a védekezésre is összpontosítottak a játékosok. A 72. percben Henty éles beadásáról maradt le Scsepovics a hosszún, csak hozzáérni tudott a labdához, ami így felfelé pörgött.

Az utolsó percekben aztán mindkét együttes eldönthette volna a saját javára a meccset, előbb Banó-Szabó életerős lövését kellett kiütnie Kovácsiknak, majd Suljic-Henty összjáték után előbbi adott be jobbról, Varga öt méterről, a kapuval szemben belsővel hozzáért, de nem tudott betalálni.

A vége így maradt az 1-1-es döntetlen, legközelebb a DVTK vendégeként lépünk pályára jövő héten szombaton.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news