SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Bernard Casoni: "Fontos kupát nyerhetünk egy jó ellenfél ellen, ez pedig nagy lendületet adhat nekünk"

A szombat délelőtti hivatalos sajtótájékoztatón a két csapat vezetőedzője mellett Juhász Roland és Gyömbér Gábor képviselték a két csapatot.

Szombaton délelőtt a fővárosban a Kopaszi-gáton került megrendezésre a Szuperkupa-döntő hivatalos sajtótájékoztatója, melyen csapatunkat Bernard Casoni és Juhász Roland képviselte, míg a Ferencváros részéről Thomas Doll és Gyömbér Gábor voltak jelen.

"Nagyon jól sikerült a felkészülés, az edzőtáborban a fő hangsúly a fizikai felkészítésen volt. Az edzőtábor arra is lehetőséget nyújtott, hogy megismerjem a csapat játékosait. Minden adott ahhoz, hogy remek munkát végezzünk Fehérváron. Vasárnap egy fontos kupát nyerhetünk egy jó ellenfél ellen, ez pedig nagy lendületet adhat nekünk. A fejemben már összeállt a kezdőcsapat, igaz addig még lesz egy edzésünk, de ha nem történik sérülés, akkor már tudom, hogyan fogunk kezdeni" - nyilatkozta Bernard Casoni.

"Szeretném köszönteni kollégámat Magyarországon, minden jót kívánok neki. A mi felkészülésünk is jól sikerült, igaz ezúttal ez több részből állt, hiszen nem csak a bajnokságra, hanem a nemzetközi kupára is készültünk. Vasárnap este néhány játékosom pihenőt kap, hiszen két fontos EL-meccs között vagyunk, ez persze nem azt jelenti, hogy ne vennénk komolyan a Szuperkupát. A magyar bajnok otthonában egy fontos meccset játszunk. Nagyon szépen néz ki a Szuperkupa, biztos, hogy a Fradi múzeumban tudnánk még neki helyet találni" - nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője.

"Jó pár Szuperkupa-döntőt játszhattam az elmúlt években, úgy érzem, ez egy fontos serleg minden klub életében. Éppen ezért mindent megteszünk, hogy ez a kupa Székesfehérvárra kerüljön. Mindkét csapat számára jó erőfelmérő lehet ez a mérkőzés, és ezúton is sok sikert kívánok a Fradinak az EL-visszavágóhoz - árulta el Juhász Roland.

"Számomra ez lesz az első Szuperkupa-döntő, szeretném, ha sikerülne megnyernünk. A felkészülésünk felemásan kezdődött, sokan a válogatottban voltak, ezért edzőmeccseket is le kellett mondanunk. A vasárnapi meccs biztos, hogy jobb lesz, mint egy tétnélküli edzőmeccs. A Magyar Kupa-döntő volt az előző idényben számunkra a legjobb meccs, amikor legyőztük a magyar bajnokot. Remélem, az új szezon első mérkőzésén is sikerül nyernünk a Vidi ellen" - mondta Gyömbér Gábor.

A Szuperkupa-döntő vasárnap este 20:15-kor kezdődik a Sóstói Stadionban.

Author: Wéninger Ákos

Photo: mlsz.hu