VIDEOTON FC II - KOZÁRMISLENY 1-2 (1-0)

Az utolsó percekben fordított a feljutásért küzdő Kozármisleny

Fiatal csapatunk nagyon sok helyzetet dolgozott ki a 90 perc során, ám mivel ezek közül csak egyet sikerült gólra váltani, a végén a vendégek örülhettek, akik fehérvári győzelmüknek köszönhetően továbbra is harcban vannak a feljutásért.

Igazán szép, napsütéses tavaszi időben fogadta második csapatunk a bajnokságban öt ponttal a listavezető Vác mögött helyet foglaló Kozármislenyt.

A Baranya megyei alakulat nem mondott le az NB II-be való feljutásról, és ezt az első percekben nyomatékosította is a pályán, ők kezdték jobban a találkozót. A mieink kicsit álmosan mozogtak, sok volt az eladott labda, azonban mezőnyfölényük ellenére nem sikerült nagy gólhelyzetet kialakítaniuk a vendégeknek. A 15. percben egy gyors kontra végén aztán majdnem mi szereztünk vezetést, egy jobb szélről érkező beadás azonban elsuhant keresztben a vendégek kapuja előtt. A folytatásban már sokkal kiegyenlítettebb volt a játék, sőt a 29. percben egy mintaszerű akció végén, Ács és Géresi szép összjátékát követően utóbbi talált a kozármislenyi kapuba (1-0). Rögtön a középkezdés után egyenlíthettek volna a vendégek, de Laurer bombáját a jobb felsőből szögletre tenyerelte Gábor Péter. A 32. percben Fenyvesi rúgta fel Királyt, aki ezért sárga lapot kapott, és mivel már rendelkezett ilyen színű kártyával, mehetett zuhanyozni a kozármislenyi futballista. A 37. percben Sejben kapott nagyszerű labdát, szép csellel csapta be védőjét, azonban nem sikerült gólt szereznie a támadás végén. A félidő vége előtt Barcsay még egy közeli szabadrúgást végezhetett el, a lapos lövés azonban elakadt a sorfalban.

A második félidő elején a vendégek mindent egy lapra feltettek, és emberhátrányban átálltak a háromvédős játékra, melynek köszönhetően több alkalommal is sikerült létszámfölényes szituációt kidolgoznunk a kozármislenyi térfélen, de ezek az ígéretes támadások rendre kudarccal végződtek, hiába játszottunk jól, újabb gólt nem sikerült szereznünk. És ahogy ez a futballban lenni szokott, a kihagyott helyzetek végül megbosszulták magukat. A 81. percben egy a kapu elé ívelt labda megpattant Bognár vállán, a spori mindenki legnagyobb meglepetésére pedig büntetőt ítélt ellenünk. A labda mögé a kozármislenyiek csapatkapitánya, Laurer Norbert állt, és bár Gábor Péter remekül érezte meg az irányt, és talán még hozzá is ért a labdához, védeni nem tudta a jól helyezett lövést (1-1). A 86. percben Havasi fejesét tornázta ki a felső léc alól a vendégek kapusa. Két perccel később egy előre ívelt labdát csúsztatott meg Lantos fejjel körülbelül tíz méterről, a labda pedig a léc alá vágódott (1-2). Az utolsó pillanatokban még Géresi és Havasi előtt is adódott gólszerzési lehetőség, de ezek is kimaradtak, így végül a vendégek örülhettek, és még él számukra a remény, hogy utolérik, és meg is előzik a listavezető Vácot.

Jövő héten szombaton csapatunk Maglódra látogat.

 

Bíró Imre:

"Gratulálok a Kozármislenynek. Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt. Fiatal csapatomnak azt kell a mérkőzésből megtanulnia, hogy ha az emberelőnyben kidolgozott helyzeteket nem értékesítik, akkor vereség lesz a vége. Tanulnunk kell ebből."

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news