TUDÓSÍTÁS

Az UTE ellen is folytatódott a Vidi győzelmi rekordsorozata

Juhász ezúttal is csatárerényeket csillogtatott. Nikolics pedig újabb klubcsúcsot döntve nyolcadik egymást követő bajnokiján is eredményes volt.   

Vasárnap délután hatalmas eső zúdult Székesfehérvárra, és ugyan eléggé felázott a Sóstói Stadion gyepszőnyege, maga a mérkőzés megrendezése nem került veszélybe, arra azonban lehetett számítani, hogy a játékosok csúszkálni fognak. Kettős gyászszünettel kezdődött a találkozó. A szeptember 10-én, életének 86. életévében elhunyt Sándor Károlyra, az MTK legendás szélsőjére, és a Vidi kapusedzőjének, Francisco Jose Ruiz Rojas-nak, azaz Paconak a napokban elhunyt feleségére, Lolára emlékeztek.

Egy nem túl veszélyes távoli Nikolics-lövéssel kezdődött a rangadó, majd leginkább a tócsákban megálló passzok utáni kiszámíthatatlan helyzetek okoztak izgalmakat, de a kapuk nem forogtak veszélyben. A 9. percben egy jobbról érkező beadás szállt át a berobbanó Nikolics feje fölött, a hosszún érkező Oliveira viszont nem tudta átvenni a játékszert, mert az megcsúszott a vizes füvön.

Az Újpest több szögletet is elvégezhetett a félidő közepén, egyikből sem sikerült gólhelyzetet kialakítaniuk. A 35. percben Oliveira lövését blokkolták, 3 perccel később viszont már megszereztük a vezetést: Stopira bedobta a labdát Oliveiranak a baloldalon, aki egy testcsellel becsapta védőjét, majd ballal középre tekert, ahol érkezett Juhász és védhetetlenül a kapu jobb oldalába fejelt. Ez volt válogatott védőnk negyedik találata az idei szezonban! (1-0.) 

A félidő vége előtt Vinícius mentett hatalmasat Suljic helyzeténél, 1-0-s Vidi-vezetéssel tértek pihenőre a csapatok.

A második játékrészt remekül kezdtük, hiszen az 51. percben újabb gólt szereztünk: Kovács indította Gyurcsót, a labda egy pocsolyában lelassult, így a keresztezni próbáló védő elvétette, szélsőnk nagyszerűen passzolt Nikolics elé, aki ajtó-ablak helyzetben nem hibázott, 6 méterről jobbal a hálóba lőtt. Zsinórban nyolcadik bajnokiján tudott eredményes lenni Nikolics Nemanja. (2-0.)

Szinte azonnal visszaadta a gólpasszt Nikolics Gyurcsónak, azonban a labda megállt egy pocsolyában, mielőtt utóbbi hatalmas helyzetbe került volna. A 63. percben Gyurcsó lövését hárította Balajcza. A 80. percben Nikolics került a földre a tizenhatoson belül, a játékvezető nem látott újpesti szabálytalanságot. 2 perccel később egy szöglet után Vinícius lőhetett 10 méterről, az újpesti portás óriási védést mutatott be. Az Újpest kicsit felpörgette a játékát az utolsó percekre, helyzetünk mégis nekünk adódott a végén: Kleinheisler fordult be két védő között 13 méterről jobbal lőtt, Balajcza ezúttal is hárított.

Ezzel a győzelemmel tovább folytatta menetelését csapatunk, 7 mérkőzés után is 100 százalékos a Vidi, gólarányunk 21-2! A következő fordulóban Szombathelyen lépünk pályára, de előtte még egy Ligakupa-találkozóra is sor kerül, kedden a Vasast fogadjuk Sóstón.

 

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news