Az Anzsit is legyőző orosz nagyágyú az utolsó ellenfelünk

A románok korábbi világhírű játékosának, Dan Petrescunak az irányításával valósággal szárnyal az orosz bajnokságban szombati ellenfelünk.

A Kuban Krasnodar sokévnyi harmad- illetve másodvonalbeli tagság

Az orosz pontvadászatban 16 csapat szerepel, és a korábban nálunk is kipróbált rájátszásos rendszerben zajlik a bajnokság. Az első 8 csapat a felsőházban szerepel, míg a 9-16. helyezettek a kiesés elől menekülnek. Szombati ellenfelünk a 8. helyen végzett, így a felsőházban szerepel olyan nagyágyúkkal, mint az Anzsi, a Dinamo Moszkva, a Rubin Kazany, a CSZKA Moszkva vagy éppen a listavezető Zenit. A csapat erejét mutatja, hogy a bajnokság első szakaszában az Anzsit 1-0-ra legyőzték, a CSZKA-val, a Zenittel és a Szpartak Moszkvával pedig döntetlent játszottak.

Idén eddig négy felkészülési mérkőzésen vannak túl, csak a Steaua Bukaresttől kaptak ki 3-0-ra, a többi meccsüket mind megnyerték. A Győri ETO-t és a Litex Lovecset 3-1-re győzték le, a román Vaslui ellen pedig 1-0-ra nyertek. Valamennyi felkészülési meccsüket Belekben játszották, a Litex elleni találkozójukat a Vidi edzői stábja is megtekintette a helyszínen, Paulo Sousaék tehát feltérképezték szombati ellenfelünket.

A kozákok háromszor mattolták Stevanovicot a beleki felkészülési mérkőzésen. (fotó: fckuban.ru)

A csapat legértékesebb játékosa a 21 éves elefántcsontparti támadó, Lacina Traoré, aki 18 évesen mutatkozott be a román élvonalban a Kolozsvár csapatában, ott 44 mérkőzésen 14 gólt szerzett, majd tavaly igazolt az oroszokhoz, ahol eddig 27 meccsen 15 gólt termelt. Értékét jelenleg több mint 6 millió euróra becsülik. Aki figyelemmel követte a magyar válogatott tavalyi szereplését, az talán emlékszik még Igor Armas nevére, aki a moldáv válogatottban szerepelt azon a mérkőzésen, melyen 2-0-ra legyőztük őket idegenben. Nagy valószínűség szerint ő is pályára lép szombaton délelőtt ellenünk. A "kozákok" keretének összértéke egyébként megközelíti a 30 millió eurót.

Honlapunk természetesen erről a mérkőzésről is online-közvetítéssel jelentkezik. A meccs magyar idő szerint szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik.

Author: Wéninger Ákos

More news