TUDÓSÍTÁS

A visszavágóra maradt a döntés

Nagy küzdelem, és néhány helyzet jellemezte a kupameccs első felvonását.

Igazi kora téli időben, 3 Celsius-fokban kezdődött a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonása a Diósgyőr ellen a Sóstói Stadionban.

A két csapat lendületesen indította a játékot, ez azonban inkább kemény mezőnymunkát eredményezett, igazán nagy helyzetet egyik kapu előtt sem láthattunk. A vendégek oldaláról Gohér beadásai és Futács erőszakossága volt említésre méltó, részünkről pedig Kleinheisler szögletei, Kovács és Oliveira egy-egy szép csele és indítása.

Futács Márkót a 33. percben le kellett cserélni sérülés miatt, de a játék képe nem sokat változott ettől, helyére Barczi Dávid állt be. A félidő vége felé először Kleinheisler remek betörését jegyezhettük fel (sajnos az utolsó átadásba hiba csúszott), majd Batioja hagyott ki egy nagy helyzetet, végül a kapufáról pattant Calatayud kezébe Gohér 30 méteres szabadrúgása.

Szünetben kettőt is cseréltünk, Lupeta és Sándor már nem jöttek ki a folytatásra, Vítor Gomes és Zé Luis jutottak szóhoz. A második félidőben sokkal többet birtokoltuk a labdát ellenfelünknél, de szinte az összes beadásunk visszajött a védőfalról, Zé Luis nem tudott helyzetbe kerülni. Támadónkhoz fűződik a meccs egyik legszebb jelenete, amikor gyönyörűen tett vissza egy labdát Oliveirának, aki egy csel után akart lőni, de végül közbenyúlt egy védő. Pár perccel később Gohér szabadrúgása a kapufák találkozásánál csattant, maradt a 0-0.

Ahogy a mérkőzés végére is, hiszen Zé Luis lövése és Gyepes fejese is elkerülte a kaput, az utolsó percben pedig Brachi szabadrúgása zúgott el centikkel a jobb felső mellett.

A visszavágót december 4-én, szerdán 18.00-tól játsszuk Miskolcon, hatalmas csata várható!

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news