VIDEOTON FC - NYÍREGYHÁZA-SPARTACUS 3-0 (1-0)

A második félidőben megtörtek a nyírségiek, három góllal nyert a Vidi

A Nyíregyháza továbbra sem szerzett pontot a Sóstói Stadionban bajnoki mérkőzésen. Nikolics megszerezte tizennyolcadik találatát ebben a szezonban. Ennyi találattal már kétszer nyert gólkirályi címet.

Szombat este játszotta csapatunk az idei év első hazai bajnoki mérkőzését. Az ellenfél az a Nyíregyháza volt, amely korábban bajnoki mérkőzésen még sosem szerzett pontot sem a Sóstói Stadionban.

A kezdő sípszó előtt Joan Carrillot köszöntötte a hatharom.com főszerkesztője, ugyanis vezetőedzőnk lett 2014-ben az "Év edzője" a sportoldal szavazásán.

A meccs jó iramban kezdődött, azonban az első helyzetre 13 percet kellett várnunk, ekkor Gyurcsó beadását Oliveira fejelte kapura az ötös sarkáról, Balogh bravúrral védett. A Nyíregyháza nagyon szervezetten, olykor nyolc mezőnyjátékossal védekezett, nekünk pedig nem sikerült megtalálni ennek az ellenszerét. Próbálkoztunk szélről érkező beadásokkal, és Kovács több alkalommal is megpróbálta magát becselezni a 16-oson belülre, azonban a nyíregyházi védelem jól zárt. A 44. percben Gyurcsó tekert kapu elé egy szabadrúgást, Vinícius Szokol szorításában ugrott a labdáért, amely végül a nyíregyházi játékos hátát is érintve pattant a kapuba, de az MLSZ hivatalos jegyzőkönyve szerint Vinícius a gólszerző (1-0). 

A második félidőt jól kezdtük, az 53. percben Gyurcsó beadását Balogh bravúrral védte, ezzel megakadályozta a középen gólra éhesen berobbanó Nikolicsot a gólszerzésben. Két perccel később a nyíregyháziak szlovák játékosa, Igor Zofcak nyújtott lábbal rácsúszott Gyurcsó Ádám bokájára, csupán a szerencsének volt köszönhető, hogy nem történt komolyabb sérülés. Néhány perccel később kiderült, Gyurcsó nem tudja folytatni a játékot, szélsőnket Álvarez váltotta a pályán. A szabálytalanságért a nyíregyházi játékos még csak sárga lapot sem kapott.

Nem úgy Arziani, aki viszont rövid időn belül összeszedett két sárgát is, így az utolsó félórát emberelőnyben játszhattuk le. A 67. percben a nem sokkal korábban pályára lépő Álvarez lőtt 17 méterről alig kapu mellé. Három perccel később azonban már nem hibázott Álvarez, aki gyönyörű cselekkel iramodott meg, majd Nikoliccsal kényszerítőzött, végül szépen lőtt a nyíregyházi kapuba salvadori válogatott támadónk (2-0). A 77. percben Szokol buktatta Oliveirát a 16-oson belül, a büntetőt Nikolics magabiztosan értékesítette (3-0). Csatárunknak ez volt szezonbeli 18-ik gólja, ennyi góllal kétszer lett gólkirály - 2010-ben és 2014-ben - míg egy alkalommal, 2012-ben 19 gólig jutott, akkor azonban Coulibaly lett a gólkirály 20 találattal. Az utolsó percekben több lehetőséget is sikerült még kidolgoznunk, a csereként pályára lépő Feczesin és Sándor György előtt is adódott gólszerzési lehetőség, azonban újabb gólnak már nem örülhetett a fehérvári publikum, viszont így is meggyőző fölénnyel nyerte meg csapatunk ezt a bajnokit, amit a szurkolók vastapssal jutalmaztak!

Jövő szombaton nagy rangadó következik, a második helyen álló MTK ellen lépünk pályára, idegenben. 
 

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news