VIDEOTON FC II - VÁC FC 1-1 (0-0)

A listavezető sem tudta legyőzni a Vidi II-t

Egy kifejezetten élvezetes, jó iramú mérkőzésen egy pontot szereztünk Csank János együttese ellen.

Ősszel a két csapat váci mérkőzésén simán nyert 4-1-re a Duna-parti együttes. Azóta magabiztosan vezeti az NB III-mat a Vác FC, akik már csupán egy karnyújtásnyira vannak az NB II-től. Második csapatunk tavaly október óta nem szenvedett vereséget, hat győzelem mellett két döntetlent szereztek Havasi Daniék a legutóbbi nyolc fordulóban.

Vasárnap délután remek hangulatban, körülbelül 350-400 néző előtt kezdődött a forduló rangadója. Mindkét csapat ultrái kitettek magukért, és olyan hangulatot varázsoltak a stadionba, melyet bármelyik NB I-es együttes megirigyelhetett volna. A hangulatot a 33. másodpercben tovább fokozhatta volna csapatunk, Vallejos került helyzetbe, azonban 15 méterről leadott lapos lövését szépen védte a váci hálóőr. A folytatásban kiegyenlített játékot láthattunk, majd a 21. percben Géresi szép cselekkel tört be a 16-oson belülre, majd középre adott, a labda azonban a vendégek kapuja előtt elgurult, nem értek oda időben a támadóink. A 31. percben váci gólhelyzetet jegyezhettünk fel, Rása lövését védte hatalmas bravúrral Gyánó.

A második félidő elején pályára küldte Bíró Imre vezetőedző Csesznekit, aki fél perccel később, első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, de 14 méterről leadott lövését óriási bravúrral védte Palásthy. Láthattunk helyzet a túloldalon is, de Gyánó a helyén volt, és szépen védett. A 67. percben egy mintaszerű támadás végén Géresi pörgetett remekül Havasi elé, aki kicselezte a kapust, majd éles szögből a kapuba lőtt (1-0). A vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, és a 84. percben próbálkozásaikat siker koronázta, egy gyors kontra végén sikerült egyenlíteniük (1-1). 265 perc után kaptunk ismét gólt a bajnokságban.
A 88. percben a felső léc is velünk volt, majd egy perccel később mi is gólt szerezhettünk volna, Havasi lövése egy védőről azonban szögletre pattant. 

A vége maradt az 1-1, így második csapatunk immár 9 mérkőzés óta veretlen az NB III-ban. A találkozó után a váciak gratuláltak fiatal együttesünknek, és kiemelték, hogy végre egy olyan csapattal játszottak fordulatos, jó hangulatú és remek iramú meccset, amelyik nem állt be védekezni, hanem bátor, támadó focit játszott. A csapat öltözőjében pedig klubigazgatónk, Burcsa Győző is elismerését fejezte ki a csapat tagjainak.

 

Bíró Imre:

"Gratulálok a csapatomnak, élvezetes, jó meccset játszottunk a listavezető ellen. A látottak alapján rászolgáltunk az egyik pontra, igazságos eredménynek tartom a döntetlent."

Author: Wéninger Ákos

Photo: Peka Roland / vidi.hu

More news