TUDÓSÍTÁS

A Honvéd nyerte a bajnoki döntőt - ezüstérmes a Vidi

Eppel góljával győztek a fővárosiak, csapatunk az Európa Liga selejtezőjében indulhat júniusban.

Rég nem övezett magyar bajnokit ekkora várakozás, gyakorlatilag néhány óra leforgása alatt elkapkodták az összes belépőt. A szombat esti kispesti NB I-es találkozó tétje a magyar bajnoki cím volt, a Honvéd ugyanannyi ponttal állt a meccs előtt a tabella élén, mint amennyit a Vidi szerzett - a piros-feketék több győzelmüknek köszönhetően voltak az első helyen. Székesfehérvárról 1700 szurkoló kísérte el csapatunkat a Bozsik Stadionba, de otthon, a Hotel Magyar Király előtt is rengetegen nézték a meccset. 

A találkozó 5. percében Lazovics tekert a bal szélről veszélyesen kapu elé egy szabadrúgást, Gróf az ötösön belülről mezőnybe öklözte a játékszert. Három perccel később Suljic nagyszerű labdával ugratta ki Scsepovicsot, aki egyedül vezethette Grófra a játékszert, de a Honvéd kapusa védeni tudott. A találkozót végig kisebb-nagyobb szabálytalanságok tarkították, főleg a hazaiak tördelték a játékot. A 30. percben Nego került a földre a hazai 16-oson belül egy védő szorításában, de Bognár sporttárs továbbot intett.

A 38. percben Lanzafame szabadrúgását követően Kamber közeli fejesét óriási bravúrral védte Kovácsik Ádám, majd kapusunk a 44. percben Koszta távoli bombáját is hatástalanította.

A második félidőben sem sokat változott a játék képe, a sok szabálytalanság miatt folyamatos játék nem alakult ki. Az 51. percben Lazovics jó 35 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, de Gróf magabiztosan védett.

Egy óra játékot követően megszerezte a vezetést a hazai együttes. Ikenne-King jobb szélről érkező beadását Eppel juttatta a kapunkba néhány méterről (1-0). A 70. percben Nego tört be a hazai 16-oson belülre, majd a földre került egy kispesti védő mellett, de ezúttal is néma maradt a játékvezető sípja. Bő öt perccel később Suljic hozta helyzetbe Géresit, akinek már lövésre lendült a lába, de a hazai védők óriásit tudtak menteni az utolsó pillanatban. A hátralévő időben gyakorlatilag minden mezőnyjátékosunk a hazai 16-os előterében tartózkodott, de a lelkes kispestiek kivédekezték az utolsó negyedórást is, így 1993 után ismét bajnoki címet ünnepelhet a Budapest Honvéd, a Vidi pedig akárcsak tavaly, ezúttal is a 2. helyen végzett.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news