PAKSI FC - VIDEOTON FC 1-0 (0-0)

A hajrában szerzett góllal nyerni tudott ellenünk a Paks

A 90 perc során ezúttal kevés lehetőséget sikerült kidolgoznunk, a második 45 percben pedig veszélyesebben futballozott a hazai együttes, és nem érdemtelenül tartotta otthon a 3 bajnoki pontot.

Első alkalommal lépett pályára bajnokcsapatunk azóta, hogy biztossá vált a 2015-ös aranyérmünk. A paksi vendéglátók pedig roppant sportszerűen fogadták a Vidit. A hazai játékosok sorfalat álltak a fehérvári futballistáknak, a hangszórókból pedig a "We are the champions" szólt.

Az első félidőben főleg a küzdelem dominált, igazán nagy gólhelyzetből csupán kettőt jegyezhettünk fel. Mindkettő Feczesin nevéhez fűződik. Előbb a 17. percben Gyurcsó remekül tekert kapu elé, csatárunk éles szögből alig fejelt kapu mellé, majd a 35. percben egy bal szélről érkező beadást szintén fejjel küldött kapura, a labda a paksi kapuson túl is jutott, azonban Lenzsér a gólvonalról még kivágta a játékszert, a partjelző pedig jelezte, hogy nem volt bent. A félidő nagy részében mi irányítottuk a játékot, de Csertői Aurél masszív védelmet rakott össze erre a találkozóra, nem nagyon sikerült megtalálnunk ennek az ellenszerét.

A második félidőben egy darabig változatlan maradt a játék képe, az 58. percben azonban a meccs addigi legnagyobb helyzete a hazai csapat előtt adódott. Bartha iramodott meg a bal szélen, sikerült elvinnie Szolnoki mellet is a labdát, majd önzetlenül középre adott, ahol érkezett a csereként pályára lépő Könyves, akiről veszélyesen pattant a labda a kapunkra, Calatayudnak nagyot kellett védenie. A 67. percben Haraszti tekert alig kapu mellé egy szabadrúgást. Ebben a játékrészben veszélyesebben futballoztak a hazaiak, ennek eredménye pedig az lett, hogy a 80. percben megszerezték a vezetést is. Egy távoli, kellemetlen lövést eresztett meg Haraszti, ami kipattant Calatayudról, Vinícius ugyan még becsúszva menteni próbált, azonban Könyves közelről a kapuba kotorta a labdát(1-0). Az utolsó tíz percben nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, ez azonban nem sikerült, így a 27. fordulóban elszenvedtük második vereségünket ebben a bajnokságban.

Jövő héten szombaton a Honvéd otthonába látogatunk, a kiesés elől menekülő fővárosi csapat otthonában sem vár ránk könnyű találkozó.
 

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news