SIMON ANTAL:

"Pontot akarunk szerezni Fehérváron"

Az Eger mestere szerint a játékot a Vidi fogja irányítani, de ettől függetlenül a hatékonyságra törekednek majd.

Mire számít a Vidi elleni vasárnapi bajnokin?

A mérkőzés fő érdekességét az adja, hogy a Vidi kupameccset játszik majd a következő héten. Valószínűleg ezért és a Honvédtól elszenvedett vereség miatt is egy fokozott erővel fellépő csapattal fogjuk magunkat szembetalálni, és a játék irányítása az ő kezükben lesz. Erre megfelelően fel kell készülnünk és hatékonyan kell futballoznunk. A profi futballban elengedhetetlen az eredményesség, éppen ezért pontot szeretnénk szerezni Székesfehérváron.

Mennyire sikerült felvennie csapatának az NB I ritmusát, mekkora különbséget lát az első- és a másodosztály között?

Minden szempontból óriási a különbség a két bajnokság között, a mi csapatunk nagy részét azonban rutinos NB I-es játékosok alkotják. Az viszont, hogy az elmúlt évet az NB II-ben töltötték, nyílván nem múlik el nyomtalanul, időre van szükségük az átálláshoz. A másodosztályból felkerülve rengeteg új impulzus éri a játékosokat, edzőket, vezetőket, akár a meccsek szinvonaláról, a stadionok állapotáról vagy a hangulatról beszélünk. Ezek a benyomások pedig, úgy érzem, eddig átsegítettek bennünket a nehézségeken.

Hogy élik meg, hogy egyelőre a "hazai pálya" ismeretlen fogalom Önöknél és nem játszhatnak saját szurkolóik előtt? Mennyire befolyásolhatja ez az eredményességüket?

Előbb-utóbb lesz megoldás a jelenlegi stadionhelyzetre, nem tarthat örökké ez az állapot, de az a legvalószínűbb, hogy az őszi szezon így fog elmenni, ami miatt nem tudjuk a csapat erejét reálisan értékelni. A végelszámolás szempontjából fontos lesz, hogy mennyire szakad ketté a mezőny félidőben. A stadionügyre visszatérve, meg kell jegyeznem: azért is bízom a kérdés mielőbbi rendezésében, mert mi Eger városának jutottunk fel az NB I-be, az egri szurkolóknak szeretnénk játszani a hétvégéken.

Bár három meccsen eddig csak egy pontot szereztek, az azért látszott, hogy több van ebben a csapatban. Egyetért?

Az eredményektől függetlenül látszott az eddigi mérkőzéseinken, hogy fel tudjuk venni a versenyt a többi csapattal. Ugyanakkor az is világos volt, hogy mindhárom meccsen elkövettünk olyan hibákat, amik megengedhetetlenek. Szombathelyen pár perc alatt kaptunk három gólt, Diósgyőrben pedig a második félidő első percében talált be az ellenfél. Ha az ilyen hibákat ki tudjuk javítani és jobban koncentrálunk, akkor lesz esélyünk bárki ellen a jövőben.

(Fotó: egrifoci.hu)

Author: Acsai N. Ferenc

More news