"Bátran kell játszanunk a Gyirmót ellen"

Macsicza Dávid nem csak a Gyirmót elleni meccsről nyilatkozott, hanem arról is, hogy milyen együtt edzeni Kádár Tamással.

A múlt heti, csalódást keltő BKV elleni meccs után, a tavaszi szezon egyik legnehezebb találkozója következik a Videoton-Puskás Akadémiának, hiszen Csank János csapatához látogatnak Hartyáni Gábor tanítványai.

- Hétfőn délután kielemeztük a BKV elleni meccsünket, és annak minden hibáját. Sajnos nem azt játszottuk, amit tudunk, ennél sokkal többre vagyunk képesek. Szokás szerint keményen edzünk a héten, tudjuk, hogy egy nagyon nehéz meccs vár ránk. Gyirmóton ráadásul felfokozott hangulatban várják a szombati meccset, nem csak azért, mert a hazaiak még nagy harcban vannak az ezüstérem megszerzéséért, hanem azért is, mert falunapot tartanak aznap, melynek a mi meccsünk lesz a fénypontja, vagyis garantálható, hogy rengetegen lesznek a lelátókon. Szerdától velünk készül Kádár Tamás, és már az első edzésen sikerült átadnia abból a profi mentalitásból nekünk egy keveset, ami jellemző azokra a játékosokra, akik olyan nagy csapatokban játszottak, mint például a Newcastle. Tamás egyébként nagyon jó fej, szerény és nagyon sokat mosolyog. A szerdai edzésen az U19-es csapattal játszottunk egy 2x25 perces edzőmeccset, a második félidőben Tamás is pályára lépett, és minden megmozdulásán, passzán látszódott, hogy igazi profi, ráadásul végig hangosan irányított mindenkit a pályán, szóval nagy élmény volt vele egy csapatban játszani. Visszatérve a Gyirmót meccsre, eddig kétszer játszottam ellenük, és mindkét alkalommal nagyon nehéz mérkőzést vívtunk egymással, szerintem így lesz ez szombaton is. Nagyon erősek a labdatartásban és a sok, rövid passzos játékban. Az a legfontosabb, hogy nem szabad félnünk, bátran kell játszanunk, és akkor lehet keresnivalónk a Gyirmót otthonában is. Egy kicsit sajnáljuk, hogy a falunap miatt két órával később kezdődik a meccsünk az eredeti időponthoz képest, mert így pont lemaradunk a Bajnokok Ligája döntőjéről, de profi futballisták vagyunk, akkor játszunk, amikor azt mondják, hogy játszanunk kell, és ilyenkor csak a mi meccsünkre koncentrálunk. - nyilatkozta honlapunknak Macsicza Dávid.

A Gyirmót elleni szombati rangadóról honlapunk online-közvetítéssel jelentkezik. A meccs 18 órakor kezdődik!

Macsicza Dávid, több csapattársához hasonlóan, az ETO elleni hazai bajnoki mérkőzés szünetében kapta meg a Ligakupa-győzelemért járó aranyérmet.

A képen balról jobbra az alábbi NB II-es és U19-es játékosok láthatóak:
Czirjék Zoltán, Macsicza Dávid, Kleinheisler László, Paudits Patrik, Babos Barna, Máté János, Jankovics Zsolt, Margitics Andor, Király Patrik, Tar Zsolt.


Author: Wéninger Ákos

More news