LOMBARD PÁPA - VIDEOTON FC 2-1 (0-1)

Vereséggel fejeztük be a Ligakupa csoportküzdelmeit

Az első helyzetünkből Paraiba gólt lőtt, és ezzel a találattal a 72. percig vezettünk is, aztán négy perc alatt fordítottak a fölényben játszó hazaiak.

A mai mérkőzés egyetlen tétje az volt, hogy bebiztosítjuk-e matematikailag is a csoportelsőségünk a Ligakupa C-csoportjában, vagy marad esélye a pápaiaknak arra, hogy végül ők nyerjék meg a csoportot. Az már korábban eldőlt, hogy az eddig megszerzett 13 pontunkkal továbbjutók vagyunk, a kérdés csak az volt, hogy mindezt csoportelsőként, vagy pedig másodikként tesszük-e meg. Nos erre a kérdésre, mint látni fogjuk, ma nem kaptunk választ.

Nagy hazai helyzettel kezdődött a mérkőzés, Simon András 6 méterről, éles szögből lőtt nagy erővel kapu mellé. Két perccel később Tóth Gábor fejelt alig mellé egy szögletet követően. A 7. percben aztán az első helyzetünkből gólt lőttünk. Paraiba kapott remek labdát, majd két szép csellel becsapott két hazai védőt, végül kilőtte a hosszú alsó sarkot (0-1).

Ezt követően egyre nagyobb fölénybe kerültek a hazaiak, Somodinak többször kellett nagy bravúrt bemutatnia. A 21. percben például egy nagy erejű, sarokra tartó lövést kellett szögletre mentenie. Az első 45 percben kilenc sarokrúgást végezhettek el a hazaiak, ebből kettő volt veszélyes, azonban sikerült kapott gól nélkül befejeznünk ezt a játékrészt.

Szünet után szinte azonnal egyenlíthettek volna a hazaiak, azonban Seye ajtó-ablak helyzetben 10 méterről csúnyán kapu fölé lőtt. A 69. percben Király Botond 17 méterről leadott életerős lövését kellett hatalmas bravúrral védenie Somodinak. A tizenötödik hazai szögletet követően végül sikerült megszerezniük az egyenlítést a sárga-fekete mezben játszó pápaiaknak. Védőink röviden szabadítottak fel, Seye elé került a labda, aki ezúttal 10 méterről nem hibázott (1-1).
Néhány perccel később a vezetést is átvették a hazaiak. Szabó Ottó óriási gólt lőtt szabadrúgásból, Somodi hiába úszott a levegőben, esélye sem volt védeni, a labda a felső lécről vágódott a gólvonal mögé (2-1).

A 83. percben végezhettük el harmadik szögletünket, és bizony nagyon közel jártunk az egyenlítéshez, Tamás Márk fejesét követően ugyanis a jobb kapufán csattant a labda. Két perccel később Seye dönthette volna el végleg a 3 pont sorsát, azonban Somodi hatalmas bravúrral óvta meg kapunkat az újabb góltól. Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve támadtunk, még Szekeres is előre ment, azonban nem sikerült gólt szereznünk.

A Lombard Pápa győzelmével négy pontra feljött mögénk, és amennyiben hátralévő két mérkőzését megnyeri, csoportelső, ha ennél kevesebbet szerez, mi nyerjük meg a csoportot.

Így néz ki jelenleg a tabella a Ligakupa C-csoportjában. A továbbjutásunk
már korábban biztossá vált, az, hogy megnyerjük-e a csoportot vagy sem,
csak később derül ki.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news