U11-es csapatunk veretlenül nyerte a IX. Dóczi István Emléktornát

Az elmúlt hét nem csak a versenyző korosztályaink, de fiatalabb csapataink számára is mozgalmas volt.

U9-es és U11-es játékosaink a IX. Dóczi István Emléktornán vettek részt a héten. A 9 évesek korosztályában 10 csapat indult el, a mieink a 3. helyen végeztek. „A csoportunkat megnyertük, majd rögtön utána helyosztó mérkőzést játszottunk, ahol láthatóan fáradtan, kicsit fásultan játszottak a gyerekek a 30 fokban, és 3-1-re kikaptunk. A harmadik helyért folyó küzdelem előtt azonban volt egy meccsnyi szünetünk, a srácok pihentek egy picit, ami láthatóan jót tett a játékunknak, és a Dinamo start 2-1-re legyőztük. Büszke vagyok a fiúkra, nem csak a teljesítményükkel voltam elégedett, de le a kalappal előttük, hogy a hőségben is végigküzdötték a tornát. Nagyon sok dicséretet kaptunk, hogy szépen játszunk és van arculata csapatnak” - mondta el Sebestyén Ferenc az U9-esek edzője.

A 11 évesek még magasabbra tették a lécet, veretlenül, 23 lőtt és mindössze 1 kapott góllal elhozták az aranyat. „Minden dicséretet megérdemelnek a játékosok, szépen, lendületesen és fegyelmezetten játszottak. Bár a mezőnyünk nem volt annyira erős, mint a fiatalabbaké, de a meccseket minden közegben tudni kell hoznia a srácoknak, és ezt meg is tették ezen a tornán. Csak elismerés illeti őket a teljesítményükért!” – emelte ki Gajdóczi Tibor a csapatot kísérő edző. Az emléktornán nem csak a két korosztályunk képviselte a Vidit, az érmeket Juhász Roland NB I-es csapatunk válogatott hátvédje adta át. 

Az U12-esek és az U13-asok az Eszék korosztályos csapataival játszottak edzőmérkőzést hét közben. Előbbiek 13-0-s, utóbbiak 5-1-es győzelmet arattak.
Az U10-esek a Bratislava otthonában vendégeskedtek szombaton, és az ötcsapatos tornán olyan ellenfelekkel mérhették össze tudásukat, mint ŠK Slovan Bratislava, az MŠK Žilina, az MFK Ružomberok és Spartak Trnava. „Ezúttal nem helyezésekért folyt a küzdelem, a játék öröméért szervezték ezt a nemzetközi tornát, ami szempontunkból remekül sikerült. Ráadásul egy erős közeg mindig jól szolgálja a felkészülésünket, nem csak fejleszti gyerekeket, de rávilágít a hibákra, hiányosságokra is.” – mondta el Nagy Bálint a csapat edzője.

Versenyző utánpótlás csapataink a héten a Ferencváros ellen mérkőztek. A 19 évesek 0-0-s, a 17 évesek pedig 1-1-es döntetlennel zártak. Utóbbi meccsen Vörös Bence volt eredményes. A hétközi mérkőzések közül az U16-os csapat 4-0-s vereséget szenvedett, a 15 évesek 4-1-re, az U14-esek 9-0-ra kaptak ki. 

Author: Papp Brigitta

Photo: vidi.hu

More news