PMFC-MATIAS - VIDEOTON FC 0-2 (0-2)

Tízből tíz - kétgólos győzelem a PMFC otthonában

Nikolics utolérte a vidis góllövő örökranglistán Burcsa Győzőt, Joan Carrillo irányításával újabb klubcsúcsot írt a csapat!

Csapatunk zsinórban tizedik bajnoki győzelmére készült, míg a hazaiak, akik utolsó két idegenbeli meccsüket a DVSC és a Honvéd vendégeként megnyerték, első hazai sikerük szerették volna megszerezni ebben a szezonban.

Az első 20 perc óvatos játékot hozott, egyik csapat sem kockáztatott sokat, csupán egy Nikolics fejest jegyezhettünk fel a 7. percben, ezt azonban bravúrral védte Poleksic. A pécsi kapus ezt követően is bemutatott két nagy bravúrt, előbb Gyurcsó távoli szabadrúgását védte, majd Nikolics 16 méterről leadott lövését piszkálta ki a léc alól. A 38. percben viszont Nikolics nyerte meg kettejük külön párharcát - nem is akárhogy: csatárunk 23 méterről lőtt óriási gólt, a labda a jobb felső sarokban kötött ki (0-1). Ezzel a góllal Nikolics a második legeredményesebb Vidi-játékos lett a klub örökranglistáján - holtversenyben klubigazgatónkkal, Burcsa Győzővel, aki szintén 78 gólos (a HLSZ adatai alapján). A 43. percben Márkvárt lövése kerülte el Calatayud kapuját, majd egy perccel később Gyurcsó adott kapu elé a jobb szélről, Nikó menetrendszerűen érkezett, és bár elsőre úgy tűnt, ő a gólszerző, a TV-s visszajátszások szerint öngól született, a menteni igyekvő Causic lőtt a saját kapujába (0-2).

A szünetben a hazaiak mestere, Véber György lecserélte a kapusát, Poleksic helyére Gőcze állt be. A második játékrészben a küzdelem dominált, igazán nagy gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki a 83. percig. Csapatunk magabiztosan őrizte kétgólos előnyét, a PMFC próbálkozásai pedig rendre elhaltak a 16-osunk előterében. Hét perccel a vége előtt aztán előbb Wittrédi, majd egy perccel később Kővári tornáztatta meg kapusunkat, Calatayud mindkét alkalommal nagy bravúrral védett. Az utolsó percekben még Gyurcsó és Álvarez előtt adódott egy-egy gólszerzési lehetőség, ezek azonban kimaradtak, de így is magabiztosan nyertünk 2-0-ra a PMFC otthonában.

Mivel a Paks hazai pályán kikapott a Kecskeméttől, így 10 forduló után már csak a Vidi veretlen és továbbra is 100%-os a bajnokságban! Ráadásul újabb klubcsúcsot döntöttünk meg. Még soha nem kaptunk 10 fordulót követően ilyen kevés gólt. Az eddigi rekord 5 kapott gól volt (1983-ban és 2005-ben). Az új klubcsúcs 3 kapott gól az első 10 fordulót követően!

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news