TATABÁNYA - PUSKÁS AKADÉMIA

Szomszédvárak csatája előtt

A szombati Tatabánya - Puskás Akadémia mérkőzés felvezetéseként a két vezetőedzőt, Benczés Miklóst és Csertői Aurélt kérdeztük.

: Mindkét csapat számára nagyon fontos találkozó következik, hiszen a Tatabányának nyernie kellene, hogy a korábban célként megfogalmazott feljutást elérhesse, ne szakadjon le az élmezőnytől, mi pedig természetesen szeretnénk megerősíteni pozíciónkat a tabella élén, úgyhogy a három pontért utazunk a kék-fehérekhez. Nem csak számunkra jelentős ez a mérkőzés, biztos vagyok benne, hogy az NB II Nyugati csoportjának első felében tartózkodó többi együttes - a Kozármisleny, a Gyirmót vagy az Ajka - is kiemelten figyeli majd az összecsapást.

Csertői Aurél: Hazai pályán csak a győzelem lehet a célunk a Puskás Akadémia ellen is. Az elmúlt fordulókban három olyan mérkőzést játszottunk, melyeken játékban hiába múltuk felül aktuális ellenfelünket, gólok tekintetében ez nem mutatkozott meg. Így most egy rangadót kell megnyernünk ahhoz, hogy ne szakadjunk le az első három helyezett csapattól. Ez nem lesz könnyű, hiszen masszív és eddig igen eredményes együttes látogat hozzánk. Jelenleg 11 pontra vagyunk a Puskás Akadémiától, de sok van még hátra a bajnokságból. Továbbra is a céljaink között szerepel a feljutás, nagy lökést adhatna egy esetleges győzelem szombaton.

A mérkőzés szombaton 13 óra 30 perckor kezdődik Tatabányán.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu