INTERJÚ

Szolnoki: "Sokat fejlődtem, de még nem vagyok magammal maradéktalanul elégedett"

Fiatal utánpótlás-válogatott védőnk arról is beszélt, hogy nyáron hatalmas sokk érte a csapatot, de talpra tudtak állni, és ugyanez lesz a helyzet tavasszal is.

- Hogyan értékeled a mögöttünk lévő őszi szezont?

Sajnos rémálomszerűen kezdődött ez az idény. Úgy gondolom, nem csak minket, de a szurkolókat is sokként érte, hogy nem sikerült megismételnünk az Európa Ligában a tavalyi remek szereplésünket. Ezt a kudarcot - mert ezt nyugodtan nevezhetjük annak - nagyon nehezen tudtuk feldolgozni. A bajnokságnak úgy vágtunk neki, hogy bizonyítani akartunk magunknak és a szurkolóinknak is. Úgy érzem, ez sikerült is, hiszen parádésan kezdtük az NB I-es idényünket. Rugdaltuk a gólokat, miközben hátul remekül megoldottuk a feladatunkat, és alig kaptunk gólt. A hetedik fordulóban szenvedtük el az első vereségünket a DVSC otthonában, de utána tovább gyűjtögettük a pontokat. Aztán október végén kikaptunk itthon a Honvédtól, és akkor egy kisebb hullámvölgybe kerültünk, amelyből nem igazán találtuk a kiutat, úgyhogy talán a legjobbkor jött a téli szünet számunkra, hiszen a következő néhány hónapban rendezni tudjuk sorainkat. Januárban és februárban is több hetet fogunk külföldi edzőtáborban tölteni, ahol az előző évekhez hasonlóan, ezúttal is minden bizonnyal komoly ellenfelekkel mérkőzünk majd meg. Hálásak lehetünk a klub vezetésének, hogy ilyen körülményeket biztosít számunkra, hiszen a legtöbb NB I-es csapat nem tud elmenni külföldre edzőtáborozni. Kutya kötelességünk, hogy tavasszal jó eredményekkel háláljuk meg mindezt, és biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog.

- Saját teljesítményedet, hogyan értékeled?

Megmondom őszintén, jóval több játéklehetőséget kaptam, mint amennyire számítottam. Voltak ugyan jobb mérkőzéseim, de összességében nem vagyok maradéktalanul megelégedve magammal. Próbálok mindig arra törekedni, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsak a pályán, ne pedig az legyen, hogy egyszer nagyon jól megy, egyszer pedig rosszul. Ami szerintem pozitívum, hogy az előző szezonhoz képest sokat fejlődtem a támadások segítésében. Paulo Sousa idejében szinte csak a védekezéssel kellett foglalkoznom, José Gomes azonban azt várta el tőlem, hogy jóval gyakrabban segítsem a támadásokat. Erőnlétileg ehhez nagyon sokat kellett fejlődnöm, hiszen jóval több energiát kivett belőlem az, hogy nem csak a védekezésre kellett koncentrálnom, hanem a támadásokra is. Bízom benne, hogy tavasszal még jobb teljesítményt tudok majd nyújtani.

- Van esetleg kedvenc mérkőzésed az őszi szezonból?

Igen, a Ferencváros elleni idegenbeli rangadót emelném ki. Egyrészt mindig óriási élmény, amikor legyőzzük a Fradit, külön öröm számunkra, ha mindezt a saját otthonukban tudjuk megtenni. De nem csak a győzelem miatt maradt emlékezetes ez a meccs, hanem a fantasztikus hangulat miatt is. Úgy emlékszem, hogy több mint ezer Vidi szurkoló kísért el bennünket, és a stadionban több, mint tízezren voltak, csodálatos volt a hangulat. Nagyon jó lenne, ha minden NB I-es meccsen ilyen körülmények között kellene játszanunk. Egyedül a meleg volt az, ami nem hiányzott. Majdnem 40 fok volt, ez volt életem eddigi legmelegebb meccse - már ami a hőmérsékletet illeti.

- Mivel fogod tölteni a szabadidődet télen?

A szezon végeztével a barátnőmmel elmegyünk néhány napra kikapcsolódni. Aztán jönnek az ünnepek, amit a családdal fogok tölteni. Utána viszont nem sok pihenés vár rám, hiszen ősszel vásároltam egy lakást Móron, amit most fogok tudni berendezni, és reményeim szerint januárra sikerül is beköltöznöm oda. Ez az első saját lakásom, nagyon várom már, hogy költözhessek, de rengeteg meló vár rám, és a barátaimra, akik segíteni fognak nekem - meszelni kell, bútorozni, pakolni, vagyis nem fogunk unatkozni. A szakmai stábtól kaptunk feladatokat a téli szünetre, ezt természetesen becsülettel elvégzem, de önszorgalomból biztos, hogy el fogok járni konditerembe erősíteni, és a szabadba futni, valamint a haverokkal lábteniszezni fogunk, ahogy évek óta mindig. Régebben rendszeresen részt szoktam venni téli teremtornákon, amióta azonban stabil NB I-es labdarúgó vagyok, ha nehezen is, de el szoktam utasítani az ilyen jellegű felkéréseket. De az biztos, hogy minden nap fogok valamilyen mozgást végezni, és jó állapotban fogom elkezdeni a téli felkészülést januárban.
 

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news