STATISZTIKA

Számokban játékosaink Paksi FC elleni teljesítménye

A 2-1-es paksi győzelemmel végződött mérkőzés után játékosaink egyéni mutatóit az Opta adatainak segítségével vizsgáltuk.

Csapatunk harcosságát mutatja, hogy az emberhátrány ellenére is a szezon legtöbb visszaszerzett labdájával zártuk a paksiak elleni összecsapást (53), megdöntve az MTK elleni hazai siker alkalmával felállított korábbi rekordot (51).

A visszaszerzett labdák tekintetében egyénileg Spandler Csaba zárt az élen (9), Csongvai Áron (7) és Nikola Serafimov előtt (6), utóbbi mindezt 62 perc alatt érte el.

Passzpontosságban két játékosunk is 100%-os mutatóval zárt: Bohdan Melnyik a sérüléséig 35 percet volt a pályán, míg Katona Mátyás csereként szállt be 28 percre.

Katonáé volt a legtöbb kapura lövés is (3), ebből kettőt a kapus védett, egyszer pedig a kapufát találta el. Őt Pető Milán és Nicolas Stefanelli követte 2-2 kapura lövési kísérlettel.

A bajnokságban először kapott helyet a kezdőcsapatban Simut Mario, aki a párharcai 77,8%-át megnyerte – ezzel a legjobb volt a mezőnyben –, a fejpárbajokat pedig 75%-os sikerrel vívta meg.

A várható gólok (xG) tekintetében Nicolas Stefanelli zárt az élen 0,59 xG-értékkel, aki a hajrában kétszer is ziccerbe került, sajnos nem sikerült betalálnia, másodikként a csereként lendületet hozó Katona Mátyás végzett 0,49 xG-vel.

Dala Martin teljesítményére sem lehetett panasz. Kapusunk több bravúrt is bemutatott, az első paksi tizenegyest a kapufára tolta, majd a kipattanó utáni ismétlést is kifogta.

Author: Csik Tamás

Photo: fehervarfc.hu

More news