ELLENFÉL-LES

Remek formában lévő Ferencvároshoz látogatunk

Ricardo Moniz együttese a nyári felkészülés alatt hét meccset játszott, amiből hatot megnyert, sőt az első bajnokijukon is győztek, idegenben a Pécs ellen.

A Ferencváros az előző szezonban a tabella ötödik helyén végzett, 13-szor győztek, 10-szer játszottak döntetlent és 7-szer kikaptak, 51 gólt rúgtak, 36-ot kaptak. Ricardo Moniz a 4. fordulóban Újpesten elszenvedett veresét után váltotta Détári Lajost a kispadon, és remek csapatot épített. A Magyar Kupától ugyan nagyon korán, a második körben búcsúztak (a Haladás nyert az Üllői úton), a Ligakupát viszont begyűjtötték, sajnos éppen ellenünk.

A nyár folyamán két holland játékos is csatlakozott a zöldek keretéhez, a legutóbb a Volendamban megfordult Jack Tuijp és a Heerenventől érkező Arsenio Valpoort, a múlt heti, Pécs elleni bajnokin mindketten gólt szereztek, amivel 2-1-re a meccset is megnyerték. Megszerezték továbbá az MTK-tól Hidvégi Sándort, a Siófoktól Kurucz Pétert, a Pécstől pedig az ifjú tehetséget, Nagy Dominikot.

Sokan távoztak is, többek között Aborah, Hakola, Klein, Martinus, Ranilovic és valószínűleg Sváb is. Szinte minden sportújság arról írt az elmúlt napokban, hogy kiszemeltjeik között van a jelenleg a Real Madrid első csapatával edzőtáborozó David Mateos, ám a klub részéről ezt eddig nem erősítették meg.

A Fradi a felkészülés alatt hét edzőmeccset játszott, amiből hatot megnyert, 19-7-es gólarányt produkálva, legeredményesebb játékosuk az elmúlt szezon legjobbjának választott Böde Dániel volt 9 találattal.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news