TUDÓSÍTÁS

Pécsi győzelem, Vidi-ezüst a szezonzárón

Nikolics korai góljával még vezettünk, de a vendég PMFC a második félidőben megfordította a meccset.

Felhős időben kezdődött csapatunk szezonzáró bajnoki mérkőzése szombaton késő délután a Sóstói Stadionban. A mérkőzés előtt rendezték meg a nagysikerű VUK-gála döntőjét, így ismét rengeteg ügyes fiatal focista palánta rúgta a bőrt a centerpályán.

Csapatunk nagyszerűen kezdte a mérkőzést, Mitrovics remek átadását követően már a 46. másodpercben gólhelyzetbe került Paraiba, lövését azonban szépen védte a pécsiek kapusa. Két perccel később viszont már ő is tehetetlen volt, Kovács szerzett labdát a félpályánál, majd egy hatalmas sprint után tökéletesen ugratta ki Nikolicsot, aki nagyon higgadtan helyezte a játékszert a pécsi kapuba (1-0). A 7. percben a vendégek védője, Uzoma lőtt kapura, a nem túl erős lövés azonban nem okozott gondot Tujvelnek. Ezt követően főleg rögzített helyzetekből próbáltunk meg újabb gólhelyzetet kialakítani. A pécsiek olykor 7-8 emberrel védekeztek, emiatt nem is alakult ki az első játékrészben már nagyobb gólhelyzet.

A második félidőben sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki gólszerzési lehetőség. A 66. percben aztán kissé váratlanul kiegyenlített a Pécs. Grumic beadását Márkvárt kezelte le az ötösön belül, majd külsővel Tujvel kapujába lőtt (1-1). Két perccel később Nikolics fejelt kapu mellé Stopira beadását követően. A 75. percben Koller kapott szép labdát, a pécsi játékos a leshatárról indult, majd elvitte a kifutó Tujvel mellett a játékszert és közelről az üres kapuba lőtte azt. Az utolsó percekben már egyik csapat sem tudott gólhelyzetet kialakítani, így végül a Pécs elvitte a 3 bajnoki pontot a szezonzáró mérkőzésen a Sóstói Stadionból.

Csapatunk a 2012-13-as szezonban az ezüstérmet szerezte meg, melyhez szívből gratulálunk! Szép volt fiúk, hajrá Vidi!

Author: Wéninger Ákos

Photo: Kupeczik Krisztián

More news