Országos Kéktúra

Mi is pontosan az az Országos Kéktúra, és mi köze a Vidihez? Íme a válasz.


- "Az Országos Kéktúra (OKT) egy legendás, európai viszonylatban is nagyon régi, 1938-ban létrejött turistaútvonal gyalogtúrázók számára, mely a Vas megyei Írott-kőtől a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hollóháza között 1128 km hosszúságban elnyúló kék sávval jelzett turistaút. Ezt az útvonalat járták végig a nagy sikerű, máig töretlen népszerűségű „Másfélmillió lépés…” c. televíziós sorozat alkotói. A Országos Kéktúra több mint egy jelzett turistaút, saját „versenyrendszere” van: az OKT-t ún. túramozgalom keretében is lehet teljesíteni, ekkor egy hivatalos igazoló füzetbe kell bélyegezni az útvonal mentén lévő ellenőrző pontokon található bélyegzővel." 

Az Országos Kéktúra útvonala.

Most, hogy tudjuk már, mi az az Országos Kéktúra, csupán egyetlen kérdés maradt megválaszolatlanul, mégpedig az, hogy mi köze mindennek a Vidihez?

- "Az Országos Kéktúra irányítója, az útvonal gondozója a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ), melynek elnöke idén május óta Garancsi István, aki nem csak a természetjárás, de a futball mellett is elkötelezett, lassan öt éve a Vidi tulajdonosa. A Videoton FC egy igazi magyar sikersztori lett az évek során, és ugyanezt a sikert szeretné Garancsi István elérni az Országos Kéktúrával is. Ez azt jelenti, hogy nem csak népszerűsíteni szeretné az MTSZ ezt a túra-útvonalat, hanem folyamatosan karbantartani, korszerűsíteni. Hamarosan egy korszerű, minden igényt kielégítő honlapja is lesz az Országos Kéktúrának." - nyilatkozta honlapunknak Dr. Simkó Gabriella, a Magyar Természetjáró Szövetség Országos Központjának igazgatója.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news