TUDÓSÍTÁS

Nyerni tudott a Real Sóstón

A spanyol sztárcsapat 3-0-ra győzött az UEFA Kupa-döntő első meccsén.

Közel negyvenezer ember előtt kezdődött az UEFA Kupa-döntő első felvonása Székesfehérváron, a sztárokkal felálló Real Madrid és az igencsak tartalékos Videoton mérkőzése.

Az első félidő első felében főleg a pálya közepén zajlott a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első helyzetet a 28. percben láthatták a helyszínen és a televízió előtt ülők, amikor Burcsa 14 méterről, ballal a jobb felső mellé lőtt. Sajnos négy perccel később jött a válasz, mégpedig egy gól formájában: Novath vesztette el a labdát a tizenhatosunk és az oldalvonal között, Chendo a jobb oldalról Butragueno elé passzolt, tőle Gallego elé pattant a labda, aki Míchel elé ívelt, a Real nyolcasa pedig a lassan lehulló labdát ballal, 12 méterről, kapásból a bal alsóba vágta. (0-1.)

A 34. percben Burcsa fejelt mellé, aztán a 36. percben Butragueno került helyzetbe, Disztl mellett is elvitte a labdát, amit aztán éles szögből keresztbe lőtt a kapu előtt. Az első 45 perc kiegyenlített játékot, de Real-vezetést hozott.

A második játékrész a vendégek helyzetével kezdődött: Gallego kapta minimum les gyanús pozícióban a labdát baloldalon, rávezette Disztl Péterre, majd középre passzolt, Csuhay menteni tudott. Az 50. percben Disztl mentett Butragueno elől, aztán a Vidi percei következtek: előbb Disztl László fejelte fölé Wittmann beadását, majd Vadász lőtt kevéssel a jobb kapufa mellé. A 65. percben megint Vadász volt a főszereplő, ezúttal 15 méterről, kapásból próbálkozott Miguel Ángel kiütötte a labdát. A 77. percben megduplázták előnyüket a blancók: Míchel kényszerítőzött Butraguenoval, majd az ötös sarkáig gyalogolt, átemelt a túloldalra Santillanának, aki 5 méterről könnyen fejelt a kapunkba. (0-2.)

A vége előtt Csuhay fejesét fogta a Real portása, majd amikor már mindenki elkönyvelte a 0-2-t, 0-3 lett: Míchel Juanitoval kényszerítőzött, laposan áttette a túloldalra a labdát, Valdano pedig 9 méterről a kapu bal oldalába lőtt. (0-3.)

A Real Madrid magabiztosan nyert Székesfehérváron, de az egész sorozatot figyelembe véve bőven kijárt a zúgó taps a Vidinek a döntő első meccse után. A visszavágóra két héttel később, Madridban került sor.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news