Nőttünk, erősödtünk - Előrelépne az U13

Az ősszel negyedik helyen záró korosztályos csapatunk eddig remekel a felkészülési időszakban.

A Videoton FC U13 szoros versenyfutás végén maradt le minimális különbséggel az U13 I. Osztályának őszi dobogójáról, Vajda Gusztáv és Poór András tanítványai mindössze 2 pontos hátrányban vannak az érmes helyezettektől. A januári felkészülést jól kezdte a csapat, a debreceni Garamvölgyi Lajos Emléktornán második lett a Vidi U13, majd ezt követően magabiztosan nyert a Puskás Akadémia vendégeként. Vajda Gusztáv edző szerint a tehetség, tudás és jó hozzáállás mellett más is közrejátszik a keret eredményességében.

Ősszel volt egy kisebb hullámvölgyünk, Poór András kollégámmal gyorsan észrevettük ennek az okát: a srácok néhány hét leforgása alatt jónéhány centit nőttek, ami természetes ebben a korban. A mozgáskoordinációjuk azonban lassabban követte a növekedésüket, ebből a szempontból láthatóan jól jött a téli szünet. Januárra a keret szinte valamennyi tagja fizikálisan is fejlődött, láthatóan jobb erőben vannak, amit az edzésmunkán és észre lehet venni.
A Videoton FC U13 számára rengeteg mérkőzést hoz még a felkészülés, a hétvégén Pécsre utazik a keret, ahol két nap alatt két különböző tornán is rajthoz áll.
- Szombaton utolsó teremtornánkon veszünk részt, majd másnap már nagypályás meccsek jönnek. Itt a házigazda Pécs mellett a Szekszárd és az MTK lesz az ellenfelünk, hasznos erőfelmérő lesz, képet kaphatunk az eddig elvégzett munkáról. A későbbiekben többek között játszunk még újra az MTK-val, illetve megmérkőzünk a Ferencvárossal is. Mindenképpen erős csapatokkal szeretnénk játszani februárban, hiszen a fejlődésünket ezek a találkozók szolgálják a leginkább!

Fotó: pfla.hu

Author: Németh Zoltán

More news