TUDÓSÍTÁS

Nem született gól az Ajka elleni meccsen

Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de végül gólnélküli döntetlennel zárult a találkozó.

A Siófok ellen 5-1-re megnyert felkészülési mérkőzés után 20 perccel újra pályára lépett csapatunk, az Ajka együttese volt az ellenfél.

A találkozó elején Tischler léphetett volna ki ziccerben, de az asszisztens jelzésére les miatt megállította az akciót a játékvezető. Pár perccel később Fejes jó beadásáról maradt le középen Paudits. A 17. percben egy balról érkező beadásba Kovács szúrt bele a kapunk előtt, Kovácsik védett. A 23. percben megint Kovács volt aktív a vendégektől, egy szöglet után fejelt fölé. A 28. percben Fejes labdájával Paudits robogott el a balszélen, visszapasszolt, Sejben ballal egyből lőtt 12 méterről, Jánosa hárított. Három perc múlva Kollega lőtt nagy helyzetben a jobb alsó mellé 11 méterről. A szünet előtt még Fejes fölé szálló kapáslövését és Melczer csavarását jegyezhettük fel, egyikből sem lett gól.

A második félidőt Pölöskei 22 méterről leadott szabadrúgása nyitotta, ami a jobb felső fölött hagyta el a pályát. Az 55. percben Szolnoki keresztlabdájával Sejben lépett ki, elvitte a kapus mellett is a labdát, de egy védő visszaért és tisztázni tudott. Fél perccel később Hajba próbálkozott 28 méterről, fölé szállt a labda. A 60. percben Sejben jobbal lőtt 17 méterről, Jánosa bravúrral kitolta a bal alsóba tartó labdát. A 65. percben Sóron lőtt a tizenhatos sarkáról, Kovácsik mentett. A 72. percben Szolnoki került nagy helyzetbe, megpróbálta átemelni az ajkai kapust, aki azonban nem dőlt el egyik irányba sem, így pont a kezébe ment a labda. Az utolsó 10 percben Sejben lövése és Sowunmi fejese is elkerülte a kaput, maradt a 0-0.

Ez volt csapatunk utolsó felkészülési mérkőzése, jövő szerdán, február 10-én már a Ferencváros ellen lépünk pályára a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news