NB II - 9 emberrel, a 90. percben mentett pontot a Vidi II

Hihetetlen izgalmak közepette, kettős emberhátrányban harcolta ki a döntetlent Hartyáni Gábor csapata.

Móri és Kis Róbert is főszerepet vállalt a Kozármisleny - Vidi II (2-2) bajnoki mérkőzésen!

Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, hiszen a kozármislenyi stadion - mely a maga módján egy igazi ékszerdoboz az NB II-es stadionokat figyelembe véve - teljesen megtelt, több, mint 600 néző látogatott ki szombat délután a Kozármisleny - Vidi II találkozóra.
Az első félidő igazi helyzet nélkül telt el, az emlékezetes momentumok a második játékrészre maradtak.
Mindjárt a középkezdés után a MU verő Koplárovics szerezhette volna meg a vezetést, előbb azonban Somodi bravúrral védett, ezt követően ahelyett, hogy az üres kapuba beemelte volna a labdát, nekiállt még cselezni és ez lett a veszte. Présinger felszabadított, Gyurcsó megiramodott és csak a 16-oson belül tudták - szabálytalanul - megállítani, büntető! Móri higgadtan értékesítette a 11-est. Alig 10 perccel később a csereként pályára lépő Lauer egyenlített, 18 méterről lőtte ki a hosszú alsó sarkot.
A 78. percben Papucsek szabálytalankodott amiért sárga lapot kapott, de mivel az első félidőben is kapott már egy ilyen színű kártyát a játékvezetőtől, ezért villant a piros is. Csupán 2 percre volt szüksége a hazaiaknak ahhoz, hogy az emberelőnyt gólra váltsák. Andruskó 17 méterről leadott lövését még védte Somodi, a kipattanót Rása próbálta meg elrúgni a kapu előteréből,ám a lövésbe a vendégek játékosa kézzel ért bele így a labda irányt változtatott és a kapufáról a gólvonal mögé gurult a labda. Móri ezt a kezezést reklamálta, ezért állították ki, így 10 perccel a vége előtt már csak 9 fehérvári játékos volt a pályán.
A 86. percben, csereként pályára lépett a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár. Ekkor azt hittük, hogy a csere lesz a mérkőzés utolsó említésre méltó momentuma, de szerencsére tévedtünk. A 89. percben szabadrúgáshoz jutott a Vidi II: Csucsánszky Zoltán a pálya széléről bekiabált, hogy Kis álljon a labda mögé és beadás helyett a kaput célozza meg. Ez volt a siker kulcsa. A labda nagy erővel

Róth Antal és Gellei Imre is a helyszínen
tekintette meg a mérkőzést.

vágódott a kapuba, elsőre úgy tűnt, hogy Kis lövésébe senki nem ért bele, végül a mérkőzés után az érintett játékosoktól tudtuk meg, hogy bizony Fejes csúsztatása is kellett a gólhoz, így természetesen a jegyzőkönyvbe is az ő neve szerepel gólszerzőként, de legalább ugyanakkora érdeme van az egyenlítésben Kisnek és természetesen a pálya széléről remek tippet adó "Csucsának" is. Szép volt fiúk!

A részletekért olvassa el ONLINE közvetítésünket!

Author: Wéninger Ákos

More news