Margitics Andor a héten az U19-es válogatottnál járt

A hét elején három napos összetartáson vett részt Telkiben az U19-es válogatottal Margitics Andor, a Vidi II középpályása.

- Hogy telt számotokra ez a három nap?
+ Hétfőn reggel az MLSZ székházánál volt a találkozó, innen közösen utaztunk Telkibe. Délelőtt teljes körű orvosi vizsgálaton vettünk részt, volt EKG, vérvétel és vizeletvizsgálat is. Délután labdás edzésünk este pedig közös megbeszélésünk volt.

- Ki volt a lakótársad az edzőtáborban?
+ Zsdrál Miroszlávval laktam együtt, ő Pécsen focizik, régóta ismerjük egymást, sokat játszottunk már egymás ellen, de a válogatottban is találkoztunk korábban.

- Mindenkit ismertél a mostani keretből?
+ Igen a legtöbb játékossal már találkoztam a válogatottban, de szinte már mindenki ellen játszottam korábban.

- A keddi napotok hogy telt?
+ Kedden két edzésünk volt, főleg taktikai jellegű gyakorlatokat végeztünk. A fő hangsúly a labdatartáson volt. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy sok külföldön játszó játékost nem engedtek el erre a három napra, úgyhogy nem a legerősebb kerettel gyakoroltunk.

- Szerdán, az utolsó nap edzőmeccset játszottatok a Péccsel.
+ Igen, sajnos kikaptunk 3-0-ra. A válogatottban sok játékos van, aki egyelőre csak ifi csapatban játszik, ők még nem annyira „érzik” a felnőttek elleni párharcokat. A Pécs egyébként nagyon erős és jó csapat, bár az eredményeik nem feltétlenül ezt igazolják, de szerintem az NB II-ben az övék a legerősebb csapat, véleményem szerint a Gyirmótnál és a Siófoknál is jobbak.

- Ezen a mérkőzésen az első félidőben jobbhátvéd voltál, míg a második játékrészben a megszokott helyeden, a középpályán szerepeltél.
+ Igen, az első 45 percben a legerősebb összeállításban szerepeltünk, míg a második félidőben több helyen is cserét hajtott végre a szövetségi kapitány. Mindettől függetlenül azért a középpályán érzem a legjobban magam, az az én igazi posztom. A mérkőzést követően egyébként véletlenszerűen kiválasztottak doppingvizsgálatra, ez egy érdekes tapasztalat volt, ilyenben még korábban nem volt részem, de természetesen mindent rendben találtak.

- Miután visszatértél az edzőtáborból kaptál pihenőt, vagy folytatod tovább az edzéseket.
+ Nincs megállás, készülök tovább az NB II-vel, napi két edzésünk van. Azt ugyan még nem tudom, hogy hétvégén melyik csapatban játszom, NB II vagy U19, de teljes erőbedobással készülök a társakkal. Az edzőtáborban egyébként beszélgettem az MTK-sokkal, náluk mindenki visszajátszik az U19-be, aki megteheti.

- Kik voltak ott az edzőtáborban az MTK-ból?
+ Kelemen Dávid, Tischler Patrik, Kálnoki Kis Dávid, Ódé Norbert, Csiki Norbert. Ódé és Kálnoki kisebb sérüléssel bajlódott, ők nem játszottak a Pécs ellen, de hétfőn szerintem mindenki játszani fog ellenünk, nagyon fontos mérkőzés lesz nekik is és nekünk is.

Author: Wéninger Ákos

More news