ELLENFÉL-LES

Mai ellenfelünk a Karlsruher SC

A 90-es években a Bundesliga egyik meghatározó csapata volt a KSC, idén a másodosztályban fognak szerepelni.

A német Bundesliga 1963-as megalakulása óta a Karlsruher SC 24 szezont töltött a német élvonalban. A csapat a fénykorát a 90-es években élte, amikor 1987 és 1998 között 11 szezont játszott megszakítás nélkül a Bundesligaban. Legjobb eredményük az élvonalban a hatodik helyezés volt, ezt három alkalommal sikerült elérniük (1993, 1994 és 1997).

A 90-es években nem csak a bajnokságban, de az UEFA-Kupában is voltak szép eredményeik. Az 1993-94-es szezonban egészen az elődöntőig meneteltek, ahol aztán csak idegenben lőtt több góllal nyert ellenük az Austria Salzburg, így végül az osztrákok játszották a döntőt az Inter ellen, melyet az olaszok nyertek meg.

Több, későbbi híres német válogatott labdarúgó is a Karlsruher SC-ben kezdte el pályafutását, elég, ha csak Oliver Kahn-ra vagy Mehmet Scholl-ra gondolunk, vagyis nagyon jó az együttes utánpótlás-nevelése.

A kék-fehérek az elmúlt szezonban - történetük során második alkalommal - a német harmadosztályban szerepeltek, azonban akár csak 2001-ben, most is azonnal visszajutottak a Bundesliga II-be.

A csapat legértékesebb játékosa, a közel 2,5 millió euróra becsült 19 éves török utánpótlás-válogatott középpályás, Hakan Çalhanoğlu, aki viszont már nem valószínű, hogy ellenünk pályára lép, hiszen július 1-től a Hamburg labdarúgója lesz.  Ha a fiatal török játékost kivesszük a keretből, akkor a Karlsruher becsült értéke - a Transfermarkt szerint - körülbelül 7,2 millió euró.

A mérkőzés ma 16 órakor Walchsee-ben lesz, melyről természetesen online-közvetítéssel jelentkezünk!

Author: Wéninger Ákos

Photo: DPA

More news