Magabiztos győzelemmel kezdte a Vidi U17-es csapata a horvátországi nemzetközi tornát

Zimmermann Tamás együttese az olasz Torino FC korosztályos csapatát győzte le szerda délután a 68. Kvarnerska Rivijera nemzetközi U17-es labdarúgótornán. 

A Vidi U17-es együttese ezekben a napokban a horvátországi Rijekában vesz részt egy rangos nemzetközi U17-es tornán. A 68. alkalommal megrendezésre kerülő Kvarnerska Rivijera-n nyolc csapat vesz részt, két négyes csoportban. A mieink az olasz Torino FC mellett az Eszék és a házigazda HNK Rijeka korosztályos együtteseivel kerültek egy csoportba. A másik csoportban pedig a legutóbbi győztes GNK Dinamo mellett a Sturm Graz, az NK Maribor és a Vojvodina korosztályos csapatai küzdenek meg a továbbjutást érő első két hely valamelyikéért. 

Csapatunk a szerda délutáni találkozóra a Gergely - Gyenti, Horváth, Pikács, Gajdóczi, Pető, Tokody, Varga, Dobos, Szalai, Conces összeállításban szaladtak ki a pályára, csereként pedig beállt a későbbiekben Rétfalvi, Berecz, Ambach és Kiss.

Gyenti, Szalai valamint Berecz találataival nagyon magabiztos, 3-0-ás sikert értünk el az olasz Torino FC ellen, míg a csoport másik találkozóján a hazai Rijeka 4-2-re legyőzte az Eszék U17-es alakulatát, így az első forduló után Zimmermann Tamás csapata vezeti a csoportot. A másik csoportban a GNK Dinamo 1-0-ra nyert a Sturm Graz ellen, míg az NK Maribor 4-1-re kikapott a Vojvodinától.

"Gratulálok a csapatomnak, nagy öröm volt számomra, hogy egész mérkőzésen rendkívül egységesen futballoztak a srácok. Kellemes meglepetés volt ez a meccs számomra, talán ebben a szezonban ez volt az első olyan mérkőzésünk, amelyen nem kaptunk gólt. A labdakihozatalaink és a letámadásaink is működtek és bátran fel mertük vállalni azt, hogy futballozzunk. Ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk. Megmondom őszintén, hogy az ellenfelek erősségét és a mi U17-es csapatunk idei formáját is figyelembe véve nem mi számítottunk favoritnak ebben a csoportban, azonban a srácok bebizonyították a pályán, hogy tudnak nagyon jól és fegyelmezetten játszani. Csütörtökön 18 órakor a házigazda Rijeka ellen lépünk pályára, pénteken 16 órakor pedig az Eszék lesz az ellenfelünk. A csütörtöki meccs győztese, az biztos, hogy továbbjut a csoportunkból, a Torino elleni játékot látva nem tartom kizártnak azt, hogy sikerül majd kiharcolnunk a csoportból való továbbjutást" - nyilatkozta honlapunknak Zimmermann Tamás, a Vidi U17-es csapatának vezetőedzője. 

Author: Wéninger Ákos

Photo: molfehervarfc.hu

More news