VIDEOTON FC - ÚJPEST FC

Magabiztos, 3-0-s győzelem az Újpest ellen

Félidőben még 0-0-ra álltak a csapatok, a második játékrészben azonban Gyurcsó duplázott és Kovács is betalált. A vendégek 20 percet emberhátrányban játszottak.

Szombat este 97. alkalommal feszült egymásnak a Vidi és az Újpest az NB I-ben. Ennél több élvonalbeli bajnokit egyetlen csapat ellen sem játszottunk, ráadásul a meccs előtt az egymás elleni mérlegünk pozitív volt a hússzoros magyar bajnok lila-fehér együttes ellen.

Valamivel aktívabban kezdtük a mérkőzést, a 7. percben Nego beadása után Pátkai készítette le a labdát Pölöskeinek, aki lőtt is 14 méterről, de belevetődtek a próbálkozásba. Egy perccel később Oliveira lőtte élesen a kapu elé a labdát balról, Balajcza mentett Gyurcsó elől. Négy perccel később feljegyezhettük az első újpesti helyzetet is, Pátkait megelőzte Andric, a támadás végén Sallói lőtt helyzetben a bal kapufa mellé 13 méterről. A 26. percben láthattuk a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét, Gyurcsó lövése levágódott és Pölöskeihez került a labda, aki 16 méterről, ballal kevéssel lőtt a bal alsó mellé. A 32. percben az egykori újpesti védő, Nego járt nagyon közel ahhoz, hogy megszerezze a vezetést csapatunk számára. Oliveira ívelt balról a hosszúra, az érkező Nego kapásból lőtt 8 méterről, Balajcza nagyot védett! Négy perc múlva Oliveira tornáztatta meg ismét a lila-fehérek kapusát, de Balajcza ezúttal is nagy bravúrt mutatott be.

A második félidőben is mi domináltunk, az 51. percben Gyurcsó kisszöglete után Oliveira ívelt balról a hosszúra, Nego kapásból lőtt, Diagne kézzel hárított, de Solymosi nem ítélt büntetőt. Hét perccel később azonban megszólalt a spori sípja! Suljic beadásába Mohl ütött bele kézzel, a játékvezető büntetőt ítélt, amit Gyurcsó nagyon magabiztosan lőtt az elmozduló Balajcza mellett a kapu közepébe (1-0). Érdekesség, hogy Gyurcsó Ádám élete első NB I-es mérkőzését éppen az Újpest ellen játszotta 2011. május 22-én, 1581 nappal ezelőtt - akkor nyert egyébként utoljára bajnoki meccset ellenünk a fővárosi lila-fehér együttes. A 66. percben Pölöskei lőtt kapu mellé távolról egy szabadrúgást, nem sokkal később azonban le kellett cserélni középpályásunkat, hiszen megsérült a keze. Helyére Szolnoki Roland állt be a jobbhátvéd posztra, míg Nego a középpályára lépett fel. A 72. percben Heris tarolta le Kovácsot, Solymosi játékvezető pedig második sárgával kiállította az újpesti játékost. A következő percekben a vendégek részéről Filkor lábbal, míg a másik oldalon Lang fejjel próbálkozott, egyikből sem lett gól. A 81. percben Kovácstól láthattunk egy remek szólót, Kálnoki Kis azonban kicsit meglökte középpályásunkat a tizenhatoson belül, Solymosi nem látott szabálytalanságot. 4 perccel később Gyurcsó ziccerénél védett hatalmasat Balajcza, néhány pillanattal később azonban már ő is tehetetlen volt: Stopira bedobásával Gyurcsó balról tört kapura és 8 méterről a hálóba bombázott! (2-0.)

A 90. percben végleg eldőlt a mérkőzés, Suljic remek labdája után Kovács 14 méterről védhetetlenül lőtt az újpesti kapu jobb oldalába! (3-0.)

A 3 perces hosszabbításban további gólokat szerezhettünk volna, először Suljic cselezte magát többször is gólhelyzetbe, de végül szerelték, majd Kovács félmagas és Szolnoki lapos lövését is bravúrral hárította Balajcza Szabolcs.

Maradt a 3-0, megszereztük harmadik győzelmünket a szezonban. A következő fordulóban, szeptember 26-án Békéscsabára látogatunk. 

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news