TUDÓSÍTÁS

Lazovics az utolsó pillanatban döntött - újra legyőztük a Lokit

Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de mindegyik kimaradt, aztán a ráaádás legvégén megszületett a győztes gól.

Csapatunk négy forduló alatt nyolc pontot gyűjtve a második helyről várhatta az OTP Bank Liga ötödik fordulóját, amikor a Debreceni VSC látogatott a Pancho Arenába. Közvetlenül a mérkőzést megelőzően egy változtatást eszközölt Marko Nikolics vezetőedző, Marko Scsepovics helyett Ezekiel Henty kezdett. Szerb támadónk a Bordeaux elleni EL-meccsen szenvedett bordasérülést, a bemelegítés során pedig megint fájdalmai voltak.

A találkozó alaphangját a debreceni Kinyik Ákos adta meg, aki már a 2. percben sárga lapot kapott egy Varga József ellen elkövetett szabálytalanság miatt. A 16. percben tetszetős akciót futtattunk végig a pályán. Lazovics kapta meg a labdát a debreceni térfél közepén, majd kiugratta Negót, aki közelről a kifutó Nagyba lőtte a játékszert. Hadzic ismételhetett volna, de egy védő önfeláldozóan abba is belevetődött. Nem sokkal később Könyves "pakolt oda" Negónak, amiért Kassai felmutatta neki is a sárgát. A szabadrúgásból Hadzic csúsztatott veszélyesen, de végül mellé ment.

Az első félidőben enyhe fölényben játszottunk és elsősorban a szélen igyekeztük feltörni a hajdúságiak védelmét, főleg Nego volt aktív. A 34. percben Stopira játszott Hentyhez, aki sarkazni próbált, de ezt a kísérletet blokkolták. A labda viszont ott maradt támadónk előtt, aki így a hosszúba tekert volna, ha Nagy Sándor nem hárít szép vetődéssel. Két perccel később újra Henty tört be a tizenhatoson belülre védőjét lefutva, majd élesen keresztbe lőtt - a túloldalt érkező fehérváriak elől Szatmári tisztázott. A bedobást követően Nego is hasonlóan adott be, ám akkor Jovanovics mentett.

A 40. percben Filip is besárgult, a félidő zárásaként pedig néhány szögletet végezhettünk el, de gól nem esett, így 0-0-s döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A szünetben sem a Vidi, sem a Debrecen nem változtatott. Az 53. percben óriási ziccerbe kerültünk: szép labdafelhozatal után Henty passzolt középre az érkező Pátkainak, aki lövés helyett váratlanul, de pontosan Suljicot találta meg a tizenhatoson belül. Teljesen egyedül helyezkedő bosnyák-magyar szélsőnk elpasszolta Nagy mellett a labdát, de a gólvonal közelében menteni tudtak a védők. A szögletet követően Stopira fejesét Henty toldotta meg háttal a kapunak, de fölé ment.

Óriási fölényben játszottunk, de az 59. percben szöglethez jutott a Loki, melyet Szatmári fejelt Kovácsik kapuja fölé helyzetben. Egy perccel később jött az első cserénk, Varga helyén Maric folytatta. A 64. percben Henty ugratta ki Lazovicsot, aki azonban 12 méterről, kissé jobbról a hosszú kapufa mellé lőtt.

A 69. percben 20 méterről Lazovics végezhetett el szabadrúgást. Mivel a Loki védői váratlanul befutottak a gólvonalra, támadónk lövés helyett a kapu közvetlen közelében helyezkedő társak felé ívelt. Pátkai mintegy három méterről bólintott kapu mellé.

A következő támadásból Holman ugratta ki Könyvest, aki 12 méterről, csúszva nem tudta elkotorni Kovácsik mellett a labdát. Másodpercekkel később a felrohanó Nego passzolt Suljicnak, szélsőnk gyönyörűen kanyarított középre, ahol előbb Maric fejelte a labdát hat méterről Nagyba, majd az ismétlést Pátkai bólintotta keresztbe a kapu előtt. A 75. percben Hadzic az alapvonalról adott be, Henty berobbant, de fejjel ő is célt tévesztett.

A 84. percben Tőzsér is besárgult, majd a hajrára Géresi is lehetőséget kapott Pátkai helyén. Az ötperces ráadás negyedik percében Suljic ugratta ki a szélen Stopirát, aki lehagyta védőjét, majd középre adott, ahol Lazovics közelről fölé durrantott.

És még csak ezután jött a dráma! A 95. percben Henty próbált meg egy megkerülős cselt Szatmári mellett a tizenhatoson belül. A debreceni védő lerántotta csatárunkat, Kassai Viktor pedig tizenegyest adott. A büntetőt Lazovics magabiztosan rúgta a bal alsóba, majd a játékvezető véget is vetett az összecsapásnak, amit így egy 97. perces góllal nyert meg a Vidi!

Csapatunk legközelebb csütörtökön lép pályára, a Partizan vendégei leszünk Belgrádban az EL-rájátszás első találkozóján.

Author: Guber Péter

Photo: Peka Roland / vidi.hu

More news