TUDÓSÍTÁS: Pécsi MFC - Videoton FC 1-2 (1-0)

Kettős győzelemmel jutottunk a Ligakupa döntőjébe

A vártnál sokkal nehezebb dolgunk volt a remekül játszó Pécs otthonában.

Kétgólos előnnyel utazott csapatunk Pécsre a Ligakupa elődöntőjének visszavágójára. Az éjszaka folyamán nagy mennyiségű hó lepte el a pécsi focipályát, azonban a hazai drukkereknek köszönhetően - akik néhány óra alatt eltakarították a havat - játékra alkalmas gyepszőnyeg fogadta a csapatokat.

Aktívabban kezdte a találkozót a piros-fekete színösszeállításban pályára lépő PMFC, az első igazán nagy gólhelyzet viszont előttünk adódott: Nikolics a bal szélről adott középre, érkezett Álvarez, közeli lövését pedig hatalmas bravúrral védte Dibusz Dénes. A 18. percben egy tetszetős összjáték végén Koller körülbelül 20 méterről, kapásból hatalmas gólt lőtt (1-0). A folytatásban sem sokat változott a játék képe, bátrabban, jobban játszott a PMFC, azonban hiába dolgoztak ki nagy helyzeteket, újabb gólt nem sikerült szerezniük az első 45 percben. A második találat megszerzéséhez a 40. percben jártak a legközelebb a pécsiek, ekkor Simon a félpályáról teljesen egyedül iramodhatott meg a kapunk felé, a 16-os vonalához érve nagyon önzetlenül középre passzolt, ahol érkezett Nagy Olivér, ő viszont kihagyta a kihagyhatatlant.

Fordulás után továbbra is a hazai csapat játszott aktívabban, de fölényük már nem volt olyan nagy, mint az első játékrészben. A 64. percben Nikolics nagyon közel járt az egyenlítéshez, lövését Dibusz óriási bravúrral védte. Három perccel később Koller bombázott kapura 17 méterről, Tujvel is bemutatott egy nagy védést. A 77. percben Vítor Gomes parádés labdával szöktette Nikolicsot, aki lefutotta védőjét, majd nagyon szépen helyezett 10 méterről a hazai kapuba (1-1).  Négy perccel a vége előtt újoncot avatott José Gomes, pályára lépett az NB III-as Vidi II-ben öt gólnál járó Molnár Tibor. A 19 éves játékos székesfehérvári születésű, és a klub saját nevelésű labdarúgója, ezúton is gratulálunk a debütálásához a felnőtt csapatban.
A végeredményt a 90. percben Mitrovics egy nagyon okos góllal állította be. Középpályásunk remekül vette észre, hogy Dibusz kicsit kint áll a kapujából, és 17 méterről átemelte a labdát a hazai kapus fölött (1-2).

A vártnál sokkal nehezebben sikerült kiharcolnunk ma a továbbjutást, a Pécs, főleg az első félidőben nagyszerűen játszott, a két meccs alapján azonban megérdemelten jutottunk a döntőbe, melyet az FTC ellen játszunk április 24-én.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu/Kupeczik Krisztián

More news