TUDÓSÍTÁS

Kétgólos előnnyel utazhatunk a pécsi visszavágóra

Bár a vendégek már a negyedik percben vezettek, nagyon gyorsan fordítottunk és magabiztosan győztünk a Ligakupa-elődöntő első meccsén.

Remekül előkészített pályán, de nagyon erős szélben kezdődött a Ligakupa-elődöntő első mérkőzése a Sóstói Stadionban. Mivel március 21-e a Down-szindróma világnapja, a csapatokat a székesfehérvári Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai kísérték be, a kezdőrúgást pedig a 9 éves Szelle Roland, az Arany János Általános Iskola egyik diákja végezte el.

Nem a legjobban indult számunkra a találkozó, hiszen a negyedik percben megszerezte a vezetést a Pécs, mégpedig egy balszerencsés öngóllal. Nem estünk kétségbe, hatalmas nyomás alá helyeztük a vendégek kapuját és nyolc perc múlva már 1-1 volt az állás. Torghelle hatalmas labdáját Paraiba váltotta gólra, majd újabb hét perc elteltével már vezettünk. Mitrovics gólja után is a pécsi térfélen zajlott a játék, de a nagy szél miatt ez nem volt túl folyamatos. A piros-feketék egyszer próbálkoztak kapura lövéssel az egész félidő alatt Simon révén, mi viszont remek helyzeteket alakítottunk ki, de sajnos ezekből nem született újabb gól.

A második félidő első tíz percében gyakorlatilag a kapujukhoz szögeztük a vendégeket és Nikolics gyönyörű bólintása után 3-1 volt az állás. Sorra vezettük a szebbnél szebb akciókat továbbra is, elsősorban Álvarez és Paraiba jeleskedtek a támadások kidolgozásában. A mérkőzés vége felé közeledve többet támadott a Pécs, Tujvel több bravúrt is bemutatott. Azzal viszont, hogy Lőrincz Emil csapata kitámadott, kiváló kontrákat vihettünk végig és csak Dibusz hatalmas védései miatt nem szereztünk újabb gólt. 3-1 maradt a vége, ami azt jelenti, hogy nagy lépést tettünk a döntő felé, kétgólos előnnyel utazhatunk a vasárnapi visszavágóra.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: vidi.hu

More news