VÁLOGATOTT

Juhász szerint a válogatott készen áll a finnek elleni Eb-selejtezőre

A csütörtök délutáni edzés előtt közös sajtótájékoztatót tartott a Vidi védője és Dárdai Pál, megbízott szövetségi kapitány a Groupama Arénában.

A finnek elleni Eb-selejtező előtti utolsó sajtótájékoztatóra és edzésre került sor csütörtök délután a Groupama Arénában. A tréninget megelőzően Juhász Roland, a Vidi játékosa és Dárdai Pál, megbízott szövetségi kapitány válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Úgy érzem, a csapat készen áll a meccsre. A héten folytatódott az a munka és szemlélet, ami egy hónapja elkezdődött. Mindenki tudja, hogy milyen fontos meccs vár ránk holnap, ennek jegyében készült a társaság az elmúlt napokban. A februárihoz hasonló finn csapatot várok, az ő keretük, játékuk kevésbé változott. Nekünk viszont elsősorban saját magunkkal kell foglalkoznunk. A hét elején felhívta a figyelmünket a szakmai stáb az ellenfél erősségeire és gyengeségeire, ezt mindenki elraktározta magában, és ezen információk tudatában készült. A válogatottnál mindenki más, magasabb hőfokon ég, figyelni kell, hogy ne pörögjünk túl, ugyanakkor koncentrációban végig bírjuk a találkozót. A legfontosabb, hogy mindenki megfelelő szinten legyen a meccs kezdetére, és nyerjünk péntek este" - mondta Juhász Roland.

"Az elmúlt napok felkészülése jól sikerült, készen állunk a meccsre. Az összeállításról és a taktikáról annyit árulhatok el, hogy a romániai és a feröeri keveréke lesz. Ha erős a közösség, márpedig nálunk most az, akkor tudnak egymásért harcolni a játékosok, ha ehhez még a közönség is hozzáteszi a magáét, akkor minden rendben lesz. Két hasonló képességű keretről beszélünk, a hazai pálya előnyét meg kell lovagolnunk, ebből a szempontból tehát felénk billenhet a mérleg nyelve. Az teljesen mindegy, hogy hogyan győzünk, szépen vagy csúnyán, egy vagy öt góllal, csak győzzünk" - nyilatkozta Dárdai Pál.

A sajtótájékoztató után kezdődő utolsó edzésen a frissítésen, az átmozgatáson volt a hangsúly. Juhász mellett ott volt a pályán Kovács István, Gyurcsó Ádám, Nikolics Nemanja és Simon Ádám is a Vidiből.

A magyar válogatott finnek elleni mérkőzése pénteken 20.45-kor kezdődik, a hírek szerint telt ház, azaz 19 ezer néző előtt. A találkozót az M1 élőben közvetíti.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: Peka Roland / vidi.hu

More news