RÓLUNK ÍRTÁK

Juhász Roland segített a hátrányos helyzetű gyerekek focicsapatán, amely így elutazhatott a varsói vb-re

Harmadszor rendezik meg Varsóban a hátrányos helyzetű (főleg gyermekotthonban élő) gyerekek kispályás futball-világbajnokságát. Idén 32 országból, több kontinensről érkeznek csapatok.

Az alábbiakban a Nemzeti Sport cikkét változtatások nélkül közöljük.

A mieink is útnak indulnak. „Nem lett volna pénzünk elutazni, ha nincs Juhász Roland – mondta Bozsoki Róbert, a Hűvösvölgyi Gyermekotthon igazgatója, a magyar csapat menedzsere. – A szállást, étkezést odakint a szervezők állják, de nekünk az oda- és visszaút is gondot jelentett volna. Egy kollégánk ismeri Rolandot, aki amint megtudta, milyen helyzetben vagyunk, több százezer forinttal segített bennünket, így pénteken útnak indulunk. Fantasztikus tett ez a válogatott futballistától, el nem lehet mondani, mennyire hálás neki kis csapatunk.” A 80-szoros válogatott védő elmondta, amint értesült a csapat problémájáról, egy pillanatig sem habozott. „Örülök, ha hozzájárulhatok, hogy a nehéz körülmények között élő gyerekek életre szóló élménnyel gazdagodjanak – mondta a Videoton labdarúgója. – Korábban is úgy gondoltam, aki megteheti, segítsen olyanoknak, akiknek ez nagyon sokat jelent. Számomra mindig büszkeség a válogatottban játszani, és ha ezért bármikor pénzt adtak, azt jótékony célokra ajánlottam fel.

Nem ez az első eset, hogy a futballista adakozik – ám eddig erről keveset lehetett hallani. „Nem a magam reklámozása céljából adok, hanem szívből – mondta Juhász Roland. – Tudom, hogy másnak mennyit jelent az a pénz, amelyet adni tudok, már csak ezért is meg kell tennem. Évek óta segítem a Madarász utcai gyerekkórházat, adakoztam az iszapkárosultaknak. Amikor édesapám meghalt, akkor hallottam, hogy a mentőben nem volt defibrillátor, bár őt sajnos azzal sem lehetett volna megmenteni, de természetesen segítettem, hogy legközelebb legyen. Később elmondták, életet mentettek vele…

Kerek összeg: Juhász Roland már tízmillió forintot ajánlott fel jótékony célokra karrierje során. Bizony, egy magyar futballista is lehet példakép.
 

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news