VIDEOTON FC - HNK RIJEKA 2-2 (1-1)

Jó iramú mérkőzésen igazságos döntetlen

Mindkét félidő elején sikerült gólt szereznünk, de a Rijeka mindkétszer tudott válaszolni, a végén pedig bármelyik csapat javára eldőlhetett volna a meccs.
 

     
 

Felkészülési mérkőzés

Videoton FC - HNK Rijeka 2-2 (1-1)

Benahavis, 50 néző

Videoton FC (I. félidő): Calatayud - Brachi, Caneira, Stopira, Mamadu - V. Gomes, Haraszti - Gyurcsó, Kleinheisler, Zsótér - Nikolics
Videoton FC (II. félidő): Tujvel - Szolnoki, Papp, Vinícius, Nildo - Tóth, Sándor - Lupeta, Kovács, Oliveira - Kleinheisler (Gyurcsó 66')

HNK Rijeka (I. félidő): Vargić – Boras, Knežević, Marić, Bertoša – Jugović, Brezovec, Maleš, Alispahić – Kramarić, Benko 
HNK Rijeka (II. félidő): Prskalo - Mujanović, Knežević, Lešković, Bertoša - Močinić, Pokrivač - Ajayi, Moises, Sharbini - Krstanović

Gólszerző: Nikolics (3'), Oliveira (49') illetve Benko (35'), Vinícius /öngól/ (56')

 
     

Napsütéses időben kezdődött el vasárnap délután az első spanyolországi felkészülési mérkőzésünk a horvát HNK Rijeka ellen, azonban az erős szél mindkét csapat játékosainak a dolgát megnehezítette.

José Gomes néhány játékost más szerepkörben is kipróbált a meccsen, így került például Stopira a védelem közepére, de Haraszti is hátrébb játszott a középpályán, mint ahogy azt korábban megszokhattuk tőle. A mérkőzést szenzációsan kezdtük, hiszen Nikolics már a 2. percben gólt lőtt - 17 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot - de legalább ekkora érdemei vannak Zsótér Donátnak is a találatban, hiszen egy már-már elérhetetlennek tűnő labdát sikerült pályán belül tartania. A gól után felszívta magát a horvát együttes és átvette az irányítást is, de csapatunk remekül védekezett. A 33. percben Kramaric lövését védte szépen Calatayud. Egy perccel később Mamadu szabálytalankodott a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Leon Benko magabiztosan értékesítette. Nem telt el öt perc és Calatayudnak a mérkőzés egyik legnagyobb védését kellett bemutatnia Jugovic közeli lövését követően. A 42. percben Haraszti szabadrúgását piszkálta ki a felső léc alól a horvát kapus, majd Gyurcsó szabadrúgása után fejelt V. Gomes az ötösről kapura, amit szintén nagy bravúrral védett Vargic, a kipattanót pedig Haraszti lőtte rá, de a gólvonalon elakadt a labda egy horvát védőben.

Szünetben mindkét mester új csapatot küldött a pályára. Nálunk több meglepetés is volt. Papp belső védőt, Nildo balhátvédet, Luepta jobb szélsőt, míg Kleinheisler csatárt játszott. A szokatlan felállás azonban nagyszerűen működött, hiszen alig telt el négy perc és Oliveira góljával ismét mi vezettünk. Az 56. percben Bertosa adta be a labdát a bal szélről, Vinícius menteni próbált a kapunk előterében, de sajnos róla a kapunkba vágódott a labda, ezzel ismét egyenlő volt az állás. A második játékrészben több alkalommal is veszélyeztetett a közel két méter magas rijekai támadó, Krstanovic, akit védőink nehezen tudtak tartani. A 63. percben például egy szélről érkező beadást fejelt alig kapu mellé, két perccel később pedig Pokrivaca távoli bombája csattant a felső lécen. A 66. percben Kleinheislert Gyurcsó váltotta, így az addig jobb szélen futballozó Lupeta lett a csatár. A 84. és a 86. percben is Ajay veszélyeztetett, de előbb Tóthról vágódott kapu mellé a labda, majd pedig Tujvel védett hatalmasat. A 88. percben Kovács dönthette volna el a mérkőzést, miután Lupetától kapott remek labdát, de fiatal támadónk közeli lövését óriási bravúrral védte a horvátok kapusa.

A végeredmény 2-2 maradt, mely a látottak alapján igazságos eredménynek mondható, hiszen mindkét együttes előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, sőt mindkét csapat kapusai bemutattak egy-egy nagy bravúrt is.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news