Információk a Genkbe utazók számára

Csütörtökön, szeptember 20-án este a belga városban kezdjük meg menetelésünket az Európa Liga csoportkörében.

Azok a szurkolóink, akik az E313-as úton érkeznek autóval Genkbe, azok a 30-as kijáraton hajtsanak le az útról a "Diepenbeek" táblánál, míg azok, akik az E314-es úton közelítik meg a várost, a 31-es kijárón hajtsanak le jobbra Genkbe. Ez utóbbi a rövidebb út a városban lévő ingyenes parkolóhoz és a stadionhoz egyaránt. Akik a meccs mellett Genk városát is szeretnék megnézni, azoknak érdemes tudni, hogy az autó tárolására a legjobb a térképen (lásd jobbra, ha rákattint, nagyobb méretben is megtekintheti) jelzett parkoló. Címe: Limburghal, Jaarbeurslaan, 3, B-3600 Genk. Gyalog 8-10 perc távolságra fekszik a belvárostól, és ingyenesen használható. Érdemes időben elindulni a stadionba, mert Genkben a délutáni órákban nagy a forgalom.

Genk belvárosában csak műanyag poharakban és műanyag palackokban árulnak italt. A Cristal Stadion két órával a meccs kezdete előtt nyitja meg kapuit, ekkor még lehet vendégjegyet venni a fennmaradó helyekre. A vendégszurkolók számára fenntartott szektor az AA szektor (lásd a térképen), zárt vendégparkoló pedig közvetlenül e szektor mögött található. Amennyiben tömegközlekedéssel érkeznek a stadionba, fontos tudni, hogy a meccs után a belváros felé már nem járnak buszok vagy villamosok.

A belga rendezők kérik a szurkolókat, hogy a mérkőzés alatt tartsanak kellő távolságot a kerítésektől, semmilyen tárgyat ne dobjanak be a játéktérre, kerüljék a rasszista vagy provokatív megnyilvánulásokat, és ne használjanak pirotechnikát. Nem engedik be a meccsre azt, aki alkohol, drog, vagy más stimuláló szer hatása alatt áll. Személyenként legfeljebb egy darab zászló vihető be. Ennek rúdja csak üreges, könnyű műanyag lehet, és nem lehet másfél méternél hosszabb.

A belépéskor a szervezők átvizsgálják a ruházatot és a csomagokat, annak érdekében, hogy kiszűrjenek minden olyan tárgyat, amely alkalmas lehet veszélyhelyzet okozására vagy veszélyezteti a nézők biztonságát.

Author: Gyurina Zsolt

Photo: vidi.hu

More news