Húsz alatt nem adom

Továbbra is a bajnoki címet tekinti elsődleges célnak a Vidi gólvágója.

Kívülről néha úgy tetszik, André Alves a mi kis bajnokságunkban akkor rúg gólt, amikor csak akar.
Nos, ha így volna, már nagyjából ötven gólnál tartanék, és nem tizenkettőnél – nevetett André Alves. – Mert elhiheti, minden meccsen szeretnék betalálni a kapuba, csak nem mindig jön össze.

Akkor azzal a megállapítással sem ért egyet, mely szerint rég kinőtte a magyar első osztályt?
Nem hiszem, hogy így lenne. Ha tényleg megrúgnám az ötven gólt idényenként, elgondolkodhatnék rajta, így azonban túlzás. Már csak azért is, mert szerintem erősebb az NB I, mint korábban, az eredmények, a szoros küzdelem is ezt mutatja, no meg néhány csapat teljesítménye. A Debrecen, a Győr nagyszerűen menetelt, vagy itt van a Diósgyőr, amely minőségi spanyol játékosokkal ér el egyre szebb sikereket.

Az első félidő a Siófok ellen nem éppen ezt sugallta, a vendégek hibái után azonban már hengereltek.
Nagyon jól tudtuk, hogy a Siófok masszívan játszik, hogy nehéz lesz feltörni a védelmét, így a mérkőzés elején nem is tudtunk olyan fölénybe kerülni, mint szerettünk volna, de az első gól után, amikor lett területünk, már azt játszottuk, amit nagyon tudunk.

A hazai produkcióik egy kivétellel tényleg elismerésre méltók, hanem amikor útra kell kelniük…
Az idegenbeli kudarcok sokszor voltak balszerencsések, szerintem senki sem állíthatja, hogy Győrben vagy Debrecenben gyengébbek lettünk volna riválisunknál. Persze a futballt gólra játsszák, abból pedig ők szereztek többet. Hátrányunk azonban nem ledolgozhatatlan, megbotlik még a Debrecen is. Ha ugyanis elfelejtettem volna mondani, a bajnoki címre hajtunk.

És vajon André Alvessel a fedélzeten? A szerződése nyárig szól, azaz ha a Videoton pénzt akar látni…
Lehet, hogy a klub elenged a télen, persze csakis akkor, ha kedvező ajánlatot kap. Profi vagyok, most egyedül az foglalkoztat, hogy a Vidit újra bajnoki címhez segítsem. Természetesen szívesen igazolnék külföldre, de amikor nyáron a török, spanyol vagy dél-koreai ajánlatokról lehetett hallani, akkor sem azzal foglalkoztam, inkább a futballra fókuszáltam. Mielőtt megkérdezné: a holland, a francia vagy a spanyol ligát szívesen kipróbálnám, s azzal tudok legtöbbet tenni az ügy érdekében, hogy a lehető legjobban focizom a Vidiben.

Mégis ráhajt az ötven gólra?
Annyi talán nem jön össze, de húsz alatt nem adom.

nso.hu

Author: Somos Zoltán

More news