Hazai pályán félelmetes mutatói vannak az ETO-nak

A harmadik legtöbb gólt rúgták hazai pályán, és a legkevesebbet kapták.

Hat mérkőzés, hat győzelem, tizenhat rúgott- és mindössze három kapott gól. Ez az ETO eddigi hazai mérlege. Tekintélyt parancsoló adat. Még akkor is, ha eddig főleg a tabella második felében található együttesek látogattak az ETO Parkba. Az Újpestet, a Haladást, a Ferencvárost és a Kecskemétet is "lenullázta" otthon a Győr, és csupán a ZTE és a Vasas tudott gólt lőni a győri pályán (a fővárosiak kettőt is). A ZTE-t nem valószínű, hogy vigasztalta a rúgott gól, hiszen erre az egy találatra öt góllal válaszoltak a győriek, a Vasas megúszta három bekapott góllal.

Külön érdekesség, hogy a Vasasnál és a ZTE-nél is a győri vereséget követően történt edzőcsere, mint ismert a Zalaegerszegtől Csank Jánost menesztették (helyére a Ferencvárostól menesztett Prukner került), a Vasastól pedig Komjátit küldték el, őt Marijan Vlak váltotta a kispadon.

A győriek egyik nagy erőssége, hogy jól összeszokott csapattal rendelkeznek. A nyáron távozott játékosokat minőségi labdarúgókkal sikerült pótolniuk, ráadásul a csapat gerincét megtartották.
Íme egy példa erre. Idén május 14-én játszottunk utoljára bajnoki mérkőzést az ETO-val, akkor ebben a felállásban szerepelt a Csertői-csapat:

Videoton FC - Győri ETO 2-1 (2011. május 14.)
Győri ETO: Stevanovic - Takács (Babic), Stanisic, Dinjar (Dudás), Fehér, Pilibaitis, Aleksidze, Kiss, Völgyi (Totadze), Ji-Parana, Koltai

Szinte hihetetlen, de a 14 pályára lépő játékosból 13 jelenleg is az ETO labdarúgója, csupán Totadze nem szerepel Csertői csapatában, őt kölcsönadták Pápára. A csapat erősségét mutatja, hogy tavaly az Újpesten kölcsönben szereplő, és a gólokat ipari mennyiségben termelő Ahjupera csupán epizódszereplő, a kezdőcsapatban még egyszer sem szerepelt, csereként pályára lépve azonban már így is szerzett két gólt.

Legutóbb szeptember 21-én, a második csapatunk játszott az ETO ellen a Magyar Kupában.

Pilibaitisék tartalékosan is magabiztosan nyertek. Ezen a mérkőzésen, a 2009-ben U20-as vb-n bronzérmet szerző magyar csapat játékosa, Dudás Ádám kétszer is betalált, illetve gólt szerzett a brazil Ceolin is, aki többnyire - Ahjuperához hasonlóan - csereként szokott pályára lépni az első csapatban.

Author: Wéninger Ákos

More news