VIDI - GENT

Győzelemmel hangolt ellenünk a Gent

2-0-ra nyert hazai pályán a bajnokság első fordulójában a belga csapat, a mérkőzésen öt olyan játékos nem játszott, akik a legutóbbi EL-selejtezőn kezdők voltak.

2-0 arányban legyőzte az előző szezonban 12. helyen végzett Lierse együttesét. Mindkét gólt az izraeli Shlomi Arbeitman szerezte. Először egy jobbról bejövő éles, lapos beadásra érkezett a hosszún és passzolt a kapuba egy méterről, majd középen kapott egy remek kiugratást, amit ballal lőtt el a kapus mellett a jobb alsóba. A Gent 4-1-4-1-es felállásban játszott, a következő játékosokkal: Padt - N'Diaye, Melli, Mareval, Rafinha - Brüls (Gecov) - Arzo, Messoudi (Remacle), Van Der Bruggen (Yaya), Conte - Arbeitman. Ez a tizenegy öt helyen különbözött a múlt csütörtöki Differdange elleni, Európa Liga-selejtezőn pályára lépő kezdőhöz képest. Akkor Boeckx (a kapuban), Cortjens, Baric, Kola és Wallace voltak a pályán az első perctől kezdve, akik közül utóbbi kettő a keretbe sem került a vasárnapi bajnokin, előbbi három pedig végül nem állt be.

A belga bajnokság következő körében, vasárnap idegenben az első fordulót sikerrel vevő (1-0-ás győzelem a St. Liege otthonában) Waregem ellen lépnek pályára a "Bölények".

Foto: kaagent.be

Author: Acsai N. Ferenc

More news