TUDÓSÍTÁS

Győzelem a Budafok ellen

Egy korai góllal a vendégek vezettek, de a második félidőben Stopira és Kovács találataival fordítottunk.

A szombati, zalaegerszegi felkészülési mérkőzés után vasárnap 11.00-kor újabb találkozóra került sor, a Budafok csapatát láttuk vendégül. A MOL Aréna Sóstóban, zárt kapuk mögött rendezett összecsapáson a következő kezdőt küldte pályára Joan Carrillo: Kovács Dániel - Tamás, Rus, Juhász, Stopira - Houri, Elek - Funsho, Kovács István, Milanov - Futács.

A vendégek kezdték jobban a meccset, a 3. percben megszerezték a vezetést: egy bal oldalról érkező passz után Skribekhez került a labda, aki óriási gólt lőtt a léc alá 15 méterről (0-1).

A 8. és a 10. percben Houri egymás után kétszer is veszélyeztetett, először laposan lőtt kevéssel a jobb alsó mellé egy szabadrúgást 25 méterről, majd bal lábas, középre tartó próbálkozását ütötte ki Póser. A 17. percben Futács lépett ki ziccerben, a budafoki kapus bravúrral hárította a lapos lövést. Hat perccel később megint Futács került helyzetbe, ezúttal ballal a kapufát találta el. A félidő végéig nem forogtak veszélyben a kapuk, aztán a 39. percben előbb Juhász csúsztatta mellé Milanov szögletét, majd Tamás Olivér határozott belépője akadályozta meg a budafoki helyzetet, a 45. percben pedig Szabó Máté lőtt 24 méterről a kapunk mellé.

A szünetben a vendégek tíz helyen változtattak, csak Margitics Andor maradt pályán a kezdők közül, mi nem cseréltünk.

A második félidő elején Juhász először lőtt, majd fejelt, mindkét helyzetben védett Kovács Zoltán. Az 50. percben Mervó lövését hárította Kovács Dániel, a másik oldalon Houri szöglete után Juhász fejelt mellé. Az 53. percben egyenlítettünk: Houri jobbról érkező beadását Stopira fejelte 5 méterről a hálóba (1-1).

Rögtön jött a második Vidi-gól is az első után, az 55. percben Kovács hozta fel a labdát, majd a hátráló védők között, 17 méterről gyönyörűen tekert a kapu bal oldalába (2-1).

A félidő közepén megint kevesebb lett a helyzet, a sorcsere előtt aztán Houri szabadrúgása vágódott le a sorfalról, majd Kovács remek indításával Futács lépett ki, de bal lábas lövését védte Kovács Zoltán. A 75. perctől a következő csapattal folytattuk: Kovács Dániel - Fiola, Musliu, Mocsi, Hangya - Nyári, Nikolov - Zsóri, Hodzic, Petrjak - Szabó Levente. A 82. percben Fiola beadását Szabó Levente csúsztatta mellé, majd a 86. percben Petrjak hozta helyzetbe Hodzicot, aki cselezni próbált és elveszítette a labdát. A vége előtt méh Hangya bombázott fölé 12 méterről.

Második felkészülési mérkőzésünket is megnyertük, legközelebb május 23-án lépünk pályára, akkor már élesben, hiszen következik a Magyar Kupa-elődöntő első felvonása Mezőkövesden.

 

Author: molfehervarfc.hu

Photo: molfehervarfc.hu

More news