Ghánai és szenegáli játékosokkal erősített a Kaposvár

Idei első két tétmérkőzését - Ligakupa és Magyar Kupa - elveszítette hazai pályán Sisa Tibor csapata.

A Kaposvár a téli átigazolási időszakban a kevésbé aktív csapatok közé tartozott. Csupán három új játékos, a szlovák Sedlak, a ghánai Addo és a szenegáli Bebeto érkezett a somogyiakhoz. Rajtuk kívül az NB III-as keretből felkerült öt futballistával - Haruna, Diallo, Horváth T., Major, Fenyvesi - erősödött a csapat kerete. A távozók listáján szerepel a marokkói-olasz állampolgárságú Jawad, valamint a moldáv Alexeev, a szerb házi gólkirály, Perics és Kulcsár Kornél. A szerb Mudresával közös megegyezéssel szerződést bontott a Rákóczi, Házi Bence és Vadas Zalán pedig kölcsönben az NB II-es BKV Előre gárdájában folytatja. - számolt be a legfontosabb átigazolási információkról a rakoczifc.hu.

Február 22-én játszotta első idei tétmérkőzését a Kaposvár, méghozzá hazai pályán a Pápa ellen. Annak ellenére, hogy a mérkőzés nagy részében a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, sőt a második félidőben Rodenbücher kiállítását követően emberelőnybe is kerültek, végül mégis 1-0-ás vereséget szenvedtek.

Három nappal később, február 25-én a DVSC-t fogadták a Magyar Kupában. A teljesen kiegyenlített mérkőzésen Coulibaly 81. percben szerzett góljával végül nyertek a vendégek.

Érdemes megnézni a kaposváriak milyen felállásban játszottak az említett két mérkőzésen.

Kaposvári Rákóczi FC – Lombard Pápa FC 0-1 (0-0)
Rákóczi FC: Posza – Pavlovic, Zsók, Graszl, Jánvári (Haruna, 77.) – Horváth T. (Sedlak, 88.), Addo (Hegedűs, 51.) – Gujic, Kovács O. (Safaric, 51.), Balázs B. – Bebeto (Grumic, 58.)

Kaposvári Rákóczi FC – Debreceni VSC-TEVA 0-1 (0-0)
Rákóczi FC: Hajdúch - Farkas P. (Haruna, 50.), Zsók, Graszl, Jánvári - Horváth T., Hegedűs - Katona, Safaric (Kovács O., 82.), Balázs B. – Grumic (Bebeto, 70.).

Mivel viszonylag szűk kerettel rendelkeznek a somogyiak, így nagy valószínűséggel hasonló 4-2-3-1-es játékrendszerben küldi Sisa Tibor pályára a csapatát.

Szintén a kaposváriakkal kapcsolatos hír, hogy két játékosuk, Balázs Benjámin és Jánvári Gábor kapott meghívót Róth Antaltól az U21-es válogatottba, akik ma 15 órakor lépnek pályára Máltán.

Perics gólöröme, itt még kaposvári játékosként.

Author: Wéninger Ákos